Svijet

BAHATOST NEMA GRANICA Vatrogasci slupali „BMW“ jer je bio parkiran na pogrešnom mjestu (FOTO)

Jedan “BMW” serije 5 stradao je prije nekoliko dana u Njujorku, kada su vatrogasci razbili njegove prednje prozore kako bi mogli da provuku crijevo za vodu do hidranta sa druge strane vozila.

BAHATOST NEMA GRANICA Vatrogasci slupali „BMW“ jer je bio parkiran na pogrešnom mjestu (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Automobil je bio parkiran u Bronksu, i to tako da je blokirao pristup do uređaja za vodu, pa su vatrogasci morali da reaguju na najbrži mogući način. A kada su ovakve situacije u pitanju, pravila su jasna. Zabranjeno je parkirati ispred hidranta.

Vlasnik automobila, koji je na istom mjestu bio parkiran puna četiri dana, je za Njujork post rekao da je pod stresom zbog cijele situacije i cijene opravke koju će morati da plati. Prema njegovim riječima, auto je tu bio parkiran toliko dugo, zbog toga što mu je baterija elektronskog ključa ispraznila, a on nije ima vremena da je zameni, prenosi Telegraf.

U međuvremenu je, na drugoj strani ulice izbio požar, pa su vatrogasci, potražili najkraći put do hidranta. On je, na žalost vlasnika, vodio baš kroz kabinu crnog “BMW”.

U ovakvim situacijama, vatrogasci će uvijek postupiti tako da što prije mogu da počnu sa gašenjem vatre. Razlog zbog koga su, u ovom slučaju, razbili prozore auta je to što je na taj način obezbjeđen mnogo bolji i stabilniji pritisak vode, nego da su crijevo provlačili ispod ili ga prebacili preko kola.

Vlasnik će sada, osim popravke prozora, morati da plati i kaznu za parkiranje na nedozvoljenom mjestu, u iznosu od 180 dolara, navodi Popular Mehaniks.

Zanimljiva činjenica u ovom slučaju, koju neki američki medije naglašavaju, je i to da su se u posljedenjih nekoliko godina ovakvi slučajevi događali više puta – i to baš vlasnicima “BMW” automobila.