Svijet

BAJDEN PROTIV PUTINA Amerika uvela novih 500 sankcija protiv Rusije zbog agresije i smrti Navaljnog

Američki predsjednik Džozef Bajden saopštio je danas da su SAD uvele novih 500 sankcija protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu i smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Džo Bajden
FOTO: MICHAEL REYNOLDS / POOL/EPA

Danas objavljujem više od 500 novih sankcija Rusiji zbog njenog osvajačkog rata protiv Ukrajine i zbog smrti Alekseja Navaljnog, koji je bio hrabri antikorupcijski aktivista i Putinov najžešći opozicioni lider, poručio je Bajden.

Kako je rekao, ove sankcije će biti usmjerene na pojedince povezane sa zatvaranjem Navaljnog, kao i na ruski finansijski sektor, odbrambenu industrijsku bazu, mreže nabavki i one koji izbjegavaju sankcije na više kontinenata.

Pročitajte još

Dodao je da će sankcije obezbijediti da Putin “plati još veću cijenu za svoju agresiju u inostranstvu i represiju kod kuće”.

Pored toga, Bajden je naveo da SAD uvode nova ograničenja izvoza za skoro 100 subjekata zbog pružanja podrške ruskoj ratnoj mašineriji.

– Istorija nas posmatra. Neuspjeh podrške Ukrajini u ovom kritičnom trenutku neće biti zaboravljen. Sada je vrijeme da budemo čvrsto uz Ukrajinu i da budemo ujedinjeni sa našim saveznicima i partnerima. Sada je vrijeme da se dokaže da se Sjedinjene Američke Države zalažu za slobodu i nikome se ne klanjaju – zaključio je Bajden.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije