Svijet

Bajden razmatra da li da se povuče: Predsjednik SAD danas razgovara sa porodicom o nastavku kampanje

Predsjednik SAD Džo Bajden danas će razgovarati sa svojom porodicom o tome da li će nastaviti trku za reizbor, nakon što je veliki broj demokrata izrazio zabrinutost poslije debate predsjednika protiv republikanskog rivala Donalda Trampa.

Bajden razmatra da li da se povuče: Predsjednik SAD danas razgovara sa porodicom o nastavku kampanje
FOTO: KYLE MAZZA/ANADOLIJA

Džo Bajden i prva dama Džil u toku dana će se sresti s djecom i unucima u predsjedničkom odmaralištu Kamp Dejvid, u Merilendu, rekli su izvori za NBC njuz.

Izvori su dodali da su razgovori porodice Bajden neformalni.

Pročitajte još

Demokrate, uključujući bivšeg predsjednika Baraka Obamu i bivšu predsjednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi, priznali su da je Bajden imao loš nastup u debati u četvrtak, ali su javnosti saopštili da ga podržavaju u nastavku kampanje.

Ovi izbori su i dalje izbor između nekoga ko se cijelog života borio za obične ljude i nekoga ko brine samo o sebi – poručio je Obama.

Potparol Nensi Pelosi je izjavio da Bajden i dalje ima njenu punu podršku, a da se ona raduje prisustvu njegovoj inauguraciji 2025. godine.

FOTO: KYLE MAZZA/ANADOLIJA
FOTO: KYLE MAZZA/ANADOLIJA

Istovremeno, demokrate smatraju da Bajdenu treba dati prostor da odredi sledeće korake.

Oni vjeruju da samo predsjednik, u dogovoru sa svojom porodicom, može odlučiti da li da nastavi ili da prekine svoju kampanju ranije, a da neće dobro reagovati na pritisak.

– Samo dvije osobe mogu da donesu ovu odluku, a to su predsjednik i njegova supruga. Svako ko ne razumije koliko ce ova odluka biti duboko lična i porodična, nije upoznat sa situacijom – rekao je jedan od izvora.

Bajden je u subotu održao niz događaja za prikupljanje sredstava za kampanju u Njujorku i Nju Džerziju, gdje je priznao da performans na debati nije bio dobar, ali je pokušao da uvjeri donatore da još uvijek može da pobjedi na predsjedničkim izborima protiv Trampa.

Glasači širom SAD takođe su izrazili zabrinutost zbog glasanja za oba kandidata nakon debate u četvrtak, a jedan od predloženih kandidata da zamjeni Bajdena je guverner Kalifornije Gevin Njusom, koji je javno podržao aktuelnog predsjednika.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu