Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BAKA BRŽA OD KOBRE Opasnu zmiju ubila lopatom

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Kejti Kjou, 73-godišnja stanovnica Ferles Hilsa blizu Filadelfije u američkoj saveznoj državi Pensilvanija, lopatom je ubila kobru koju je zatekla u bašti stambenog kompleksa u kojem živi.

AP prenosi da se radi o istom stambenom kompleksu u kojem je policija iz jednog od stanova u martu ove godine izvukla 20 otrovnih zmija, ali zvaničnici nisu sigurni da li je ubijena kobra došla iz tog stana.

Starici je juče pažnju privuklo glasno dozivanje uznemirenih ptica ispred njenog stana, a kada je pogledala napolje, ugledala je zmiju koja je bila duga oko 1,5 metara.

Ona je rekla da je primjetila tačku na tijelu zmije karakterističnu za kobre, nakon čega je zgrabila lopatu i pritisla njom zmijin rep. Zmija se potom izvila na gore i raširila što je definitivno bio znak da se radi o kobri.

Kjouova je tada shvatila da mora da je ubije.

– Znala sam da je to što radim opasno, nisam budala. Jednostavno sam tako reagovala. Pomislila sam na djecu i druge ljude u ovoj zajednici i rekla sebi ”Ne smijem da dozvolim da ovo pobjegne” – rekla je ona u izjavi medijima.

Lokalna policija pozvala je stanovništvo da ih, u slučaju da primjete zmije, pozovu i puste stručnjake da riješe problem.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO