Svijet

Strahuje se da je zalutao u šumu punu vukova: Dječaka (6) koji je nestao prije 4 dana TRAŽE POMOĆU HELIJUMSKIH BALONA

Njemačka policija nastavila je i danas potragu za dječakom Adrijanom (6) koji je u ponedeljak nestao iz porodične kuće u Donjoj Saksoniji.

dječak nestao u Njemačkoj
FOTO: ROTENBURG POLICE / SCREENSHOT

Spasioci su došli na ideju, nakon razgovora sa porodicom, da postave balone punjene helijumom koji će privući pažnju Adrijanu, koji je inače autističan.

Jedina bojazan jeste to što se dječak možda nalazi u šumi za koju se navodi da je prepuna vukova zbog čega čak na ulazu u nju stoji znak “pazite se, teritorija vukova“.

Vlasti su balone okačili u šumskoj oblasti Bremevurde Elm u srijedu uveče nakon dojave porodice da Adrijan jako lijepo reaguje na njih i da ga “privlače”.

Pročitajte još

Vatrogasci su vezali “leteće” balone na oko 17 lokacija oko šumske oblasti gdje su postavljene i kamere koje bilježe svaki pokret i šalju obavještenje na mobilne telefone spasilaca, prenosi Bild.

U pitanju su kamere za divlje životinje koje se rade pomoću infracrvenog senzora koji reaguje na toplotu koju emituju ljudi ili životinje u vidu infracrvenih talasa.

Potraga je ušla u četvrti dan a do sada je poznato da je dječak “sam nestao iz kuće” što se vidjelo na snimku jedne nadzorne kamere sa kuća u okolini.

Policija intenzivno pretražuje područje oko rijeke, nakon što su pored korita rijeke pronađeni svježi otisci obuće.

Potragu za dječakom otežava to što on ne može da govori i artikuliše glasove i ima poteškoća da skrene pažnju na sebe.

Policija je apelovala na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave u najbližu stanicu.

Navode da je Adrijan bio obučen u dugačku duksericu narandžaste boje, crnu trenerku sa šablonom zmaja i da je na nogama imao samo čarapice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu