Banjaluka

BANJALUČANI OGORČENI "Elektrokrajina" počela sa masovnim isključenjima struje i ima oštru poruku za sve potrošače

Brojni Banjalučanin ogorčeni su zbog masovnog isključenja struje u posljednja tri dana, saznaje Srpskainfo. Isključenja su uslijedila nakon što "Elektrokrajina" prestaje sa naplatom električne energije.

BANJALUČANI OGORČENI "Elektrokrajina" počela sa masovnim isključenjima struje i ima oštru poruku za sve potrošače
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo nije normalno šta nam rade. Bio sam jedan račun u zaostatku, a oni su došli u utorak i nenajavljeno isključili struju – priča ogorčeni Banjalučanin V.O.

Odmah je otišao u “Elektrokrajinu” ali je tek tada uslijedila prava drama. Ispred ovog javnog preduzeća bilo je nekoliko desetina ljudi, a samo tog dana, kako saznaje Srpskainfo, struja je isključena za 120 Banjalučana bez bilo kakve najave. Uslijedila je agonija, jer sada dozvolu za uključenje daje Trebinje.

Pročitajte još

– Radnice na šalterima potvrde o uplatama mejlovima su slali za Trebinje i čak su željele raditi i duže, poslije radnog vremena, ali oni u Trebinju su otišli kući pa nisu ni odobrili sve izvršene uplate. Radnik koji mi je isključio struju rekao je da ne znaju više gdje im je glava, jer su samo 13. aprila isključili 120 Banjalučana – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Dodaje kako je u zaostatku bio sam jedan račun, ali da to nije predstavljalo problem da mu bez prethodnog upozorenja isključe struju.

Drugi Banjalučani potvrdili su ovu priču, a posebno su ogorčeni oni koji su redovne platiše, ali zbog zaraze virusom korona bili su u izolaciji i nisu stigli na vrijeme izmiriti obaveze. Koliko je apsurdna situacija bila govori i to da je ispred “Elektrokrajine” bilo više od 60 građana, a prema aktuelnim mjerama kažnjava se okupljanje više od 30 osoba na jednoj mjestu.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Gužva na šalterima za plaćanje računa

– Eto, ako na ovaj način barem upozorimo ostale sugrađane da se ne nađu u istoj situaciji koja je sve samo ne normalna – zaključio je Banjalučanin V.O.

Predrag Klincov, portparol banjalučke “Elektrokrajine”, potvrdio je za Srpskainfo da se isključuju stari dužnici, jer je namjera ovog javnog preduzeća da naplati potraživanja za isporučenu električnu energiju, obzirom da od 1. aprila snabdijevanje građana prelazi u nadležnost Direkcije za javno snabdijevanje Elektroprivrede RS.

– Pozvali smo sve kupce da izmire svoja dugovanja, zaključno sa računom za mart, koji se treba uplatiti do 25. aprila. U pitanju su uobičajena isključenja i tražimo da se plate dugovanja za isporučenu električnu energiju – izjavio je Klincov.

Dodaje kako se neće primjenjivati “nulta tolerancija” jer će naplatu preuzeti drugo javno preduzeće, kao što je slučaj sa drugim računima kada kupci mijenjaju firme.

– Dakle, oni kupci koji kao dugovanja imaju samo račun za mart, mogu ovaj račun da normalno izmire do 25. aprila – zaključio je Klincov.

Prihvati notifikacije