Banjaluka

Banjalučani se pozivaju da šalju sugestije: Usvojen Nacrt budžeta od 149,4 miliona maraka

Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas su jednoglasno usvojili Nacrt budžeta grada za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM i uputili ga u javnu raspravu.

Banjalučani se pozivaju da šalju sugestije: Usvojen Nacrt budžeta od 149,4 miliona maraka
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Grad Banjaluka poziva sve građane da se u narednih sedam dana uključe u donošenje gradskog budžeta slanjem svojih prijedloga i sugestija na Nacrt, i to putem pisanih dopisa u banjalučku Gradsku upravu ili elektronskom poštom (primjedbe@banjaluka.rs.ba), saopšteno je iz ove uprave.

Odbornici na današnjoj sjednici nisu glasali o prijedlogu odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području grada, s obzirom na to da je usvojen zaključak da se predložena odluka vrati predlagaču da pribavi mišljenje zainteresovanih organa, fizičkih i pravnih lica i privredne i društvene zajednice, kao i da ispita efekte i posljedice primjene odluke i da je dopuni u skladu sa pribavljenim materijalima.

Prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da Milada Šukalo bude izabrana za njegovog zamjenika nije dobio podršku skupštinske većine.

Stanivuković smatra da je to još jedna opstrukcija.

– Pokazujemo spremnost na saradnju, što pokazuje i činjenica da ćemo uvažiti prijedloge na Nacrt budžeta, da smo uvažili prijedlog skupštinske većine za izbor sekretara Skupštine i odbornici PDP-a i oni koji podržavaju gradonačelnika nemaju problem s tim – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

On je dodao da nije spreman za političku trgovinu u vezi sa zamjenikom gradonačelnika za neke druge pozicije i funkcije.

Na današnjem zasjedanju, u okviru tačke dnevnog reda o kadrovskim pitanjima, za sekretara Skupštine grada Banjaluke imenovan je Igor Šukalo, koji je položio svečanu zakletvu.

Donesene su i odluke o objavljivanju javnih konkursa za direktore Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centra za obrazovanje odraslih i Gradske razvojne agencije.

Prihvaćene su informacije o radu prihvatnih stanica za djecu i omladinu zatečenu u skitnji, odnosno prosjačenju, te za odrasle i stara lica zatečena u skitnji i u stanju socijalne potrebe.

Usvojen je i Program i plan deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije, u kojem je navedeno da sprovođenje mjera sistematske deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije na području grada ima za cilj prevenciju zaraznih bolesti koje na čovjeka prenose glodari, insekti i mikroorganizmi, a time i unapređenje zdravstvenog stanja stanovništva, te prevenciju ekonomske i druge štete.