Banjaluka

BANJALUKA POMAŽE BIHAĆU 10.000 KM za kupovinu cisterne za distribuciju vode u kampu Vučjak

Grad planira da se priključi dvjema humanitarnim akcijama, prva je kao pomoć u akciji “Pomozimo Bihaću” koji se sučava sa migrantskom krizom te za pomoć izgradnji dnevnog centra na Kosovu i Metohiji, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

BANJALUKA POMAŽE BIHAĆU 10.000 KM za kupovinu cisterne za distribuciju vode u kampu Vučjak
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Objasnio je da će se na dnevnom redu zasjedanja Skupštine grada 5. novembra biti odluka kojom je planirano po 10.000 KM za svaku humanitarnu akciju pojedinačno.

Bihać se suočava sa humanitarnom katastrofom, ogromnim brojem migranata i vrlo nepovoljnim uslovima za život i na ovaj način, odobravanjem određenih sredstva želimo im pomoći da u nabavci cisterne koja će snabdijevati migrante vodom za piće na Vučjaku – naveo je on.

Dodao je da se druga odnosi  na Udruženje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u RS za pomoć u izgradnji zgrade Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da će naredna Skupština grada imati posebnu socijalnu notu, jer se Banjaluka uključuje u pomoć lokalnim zajednicama kojima je ta pomoć neophodna.