Banjaluka

BANJALUKA POSLIJE NEVREMENA Ulice poplavljene, vodu zamijenio šljunak (FOTO, VIDEO)

Svaka veća kiša pravi probleme mještanima banjalučkih naselja, a tako je bilo i danas.

BANJALUKA POSLIJE NEVREMENA Ulice poplavljene, vodu zamijenio šljunak (FOTO, VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mještanima koji žive uz glavnu saobraćajnicu koja ide kroz Lauš, ali i onima koji svakodnevno na toj dionici puta prolaze, današnja slika već postaje pomalo uobičajena. Odvodi u Karađorđevoj ulici nisu bili u mogućnosti da prime velike količine padavina, pa se voda vraćala iz šahtova i poplavila ovu prometnu saobraćajnicu, kojom dnevno prođe više hiljada vozila.

Banja Luka – Sao Laush :DMolimo da se pozove Lord Of D Rings da izvidi ovo. 😂😂😂

Posted by Policija Zaustavlja – Banja Luka on Tuesday, August 4, 2020

– Voda je poplavila saobraćajnicu i bila je došla skoro do benzinske pumpe. To se dešava svaki put kada jača kiša padne. Slično je bilo i jutros, samo je bilo manje vode na saobraćajnici – poručila je radnica jednog od ugostiteljskih objekata koji se nalaze uz ovu saobraćajnicu.

Navela je da se voda, kao i uvijek, brzo povukla čim se intenzitet padavina smanjio.

Da postoji problem na ovoj lokaciji uvjerila se i ekipa Srpskainfo.

Iako se voda povukla dok smo došli na ovu lokaciji ostale su vidljive posljedice. Na saobraćajnici, ali i trotoarima, ostale su velike količine šljunka. Poseban problem može nastati ako taj šljunak završi u odvodima za oborinske vode ili u kanalizaciji. Oni se mogu začepiti i kod sljedećih padavina izliti na saobraćajnicu, što sa sobom donosi neprijatan miris, ali i može biti potencijalni izvor zaraze.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Isto tako, na tom potezu se nalazi i skretanje za OŠ “Sveti Sava”. Iako je sada raspust i mališani ne idu u školu to može biti problem za školarce na jesen kada počne nova školska godina.  Za jesen su normalne jače kiše koje bi mogle otežati osnovcima odlazak na nastavu ili povratak kući.

Slične problem su imali i mještani Ulice Carice Milice na Obilićevu, ali i građani koji su se tom dijelu Banjaluke zatekli u popodnevnim časovima.

I tu su se velike količine padavina zadržale na saobraćajnici.