Kultura

BANJALUKA POSTAJE CENTAR REGIONA Svjetske zvijezde i festival o kome će svi pričati!

Prvi Internacionalni muzički festival "Banja Luka Fest" održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 10. jula.

BANJALUKA POSTAJE CENTAR REGIONA Svjetske zvijezde i festival o kome će svi pričati!
FOTO: BANJALUKA FEST

Svetske zvezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana.

Svečano otvaranje Festivala obilježiće koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Kamerata Novi Sad. Među svjetski poznatim imenima, koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere i u okviru svoje slavljeničke turneje će posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

FOTO: BANJALUKA FEST
FOTO: BANJALUKA FEST

– Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje “Banja Luka Festa”, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije korona virusa morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidemiolške mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu – rekla je Biljana Čigoja, direktor “Banja Luka Fest-a”.

FOTO: BANJALUKA FEST
FOTO: BANJALUKA FEST

Od 6. jula do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno zva ovu priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće: Stefan Milenković & Kamerata Novi Sad, Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar RTV, Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza i Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sjedeću platformu s kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.Karte za sve programe su u prodaji, a svi programi biće organizovani u skladu s epidemiološkim mjerama.

Prihvati notifikacije