Banjaluka

BANJALUKA PROSLAVLJA SPASOVDAN Izložba i koncert poklon građanima

Grad Banjaluka će i ove godine proslaviti krsnu slavu Spasovdan i tim povodom građane počastiti koncertom, izložbom, te bogatim sportskim i zabavnim programom.

BANJALUKA PROSLAVLJA SPASOVDAN Izložba i koncert poklon građanima
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Obilježavanje krsne slave grada Vaznesenje Gospodnje Spasovdan počinje već u srijedu naveče, kada će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti održan kulturno – umjetnički programom pod nazivom „U susret Spasovdanu“.

Pred početak ovog programa, u 19 časova biće otvorena izložba arhivskih dokumenata „Varnava, patrijarh srpski (1930-1937): pastir, graditelj, revnitelj i ispovednik“, koju su pripremili Arhiv Republike Srpske i Banski dvor.

– U četvrtak, na dan slave, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u devet časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda – obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama – najavili su iz Gradske uprave.

Pored kulturnog i zabavnog dela, u četvrtak će uživati i svi ljubitelji sporta. U okviru obeležavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će na Gradskom stadionu se sastati FK Borac i FK Krupa na Vrbasu.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, proslaviće zajedno – Grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjolučka.

Prihvati notifikacije