Banjaluka

Banjaluka spremna za Svjetsko prvenstvo u raftingu: Na Vrbas dolaze rafteri iz 22 države svijeta

Banjaluka je spremna za najveći sportski događaj ove godine, Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje će biti održano na rijeci Vrbas, ali i u Foči na rijeci Tara, od 25. maja do 1. juna.

Banjaluka spremna za Svjetsko prvenstvo u raftingu: Na Vrbas dolaze rafteri iz 22 države svijeta
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako ovo je jedan od najvažnijih i najvećih događaja, jer je u potpunosti povezan sa onim po čemu je naš grad prepoznatljiv.

– Mi smo svjesni šta je za nas predstavlja naša rijeka, naš Vrbas. Kada shvatite da je rafting kroz nekoliko godina postao nešto što je tradicionalno i porepoznatljivo za naš grad, onda nam je svima jasno o kakvom događaju se radi. Rafting je svakako nešto što je neodvojivo od našeg grada, od onog po čemu je naš grad prepoznatljiv – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Portparol Svjetskog prvenstva u rafitngu, Mirna Samac, ističe kako timovi već dolaze u Banjaluku i da nema sumnje da će ovo prvenstvo opravdati sva očekivanja, kako takmičara, tako i sugrađana, ali i turista.

– Pripreme su u punom jeku, ostalo je nekoliko sitnica koje treba da realizujemo. Što se tiče samih ekipa, već su počele da pristižu. Neke ekipe su već odradile treninge na Tari, a polako stižu i na Vrbas. U narednih nekoliko dana sve ekipe će de dođu, a ovih dana očekujemo dolazak i predstavnika Svjetske rafting federacije – rekla je ona i rekla da će ceremonija otvaranja, koja je zakazana za četvrtak, 26. maj u 21 čas kod zidina tvrđave Kastel biti spektakularna.

– Možemo da kažemo da ovakva ceremonija otvaranja nije rađena nigdje u svijetu.. Sve će se dešavati na vodi, svi učesnici će biti dio ove ceremonije otvaranja. Ima tu mnogo detalja, nećemo ih otkrivati, zato i pozivamo sve da dođu i da prisustvuju ceremoniji – dodala je Mirna Samac.

Svjetsko prvenstvo u raftingu u R4 kategoriji, održava se od 25. maja do 1. juna u Banjaluci i Foči, odnosno na rijekama Vrbas i Tara, a u organizaciji rafting kluba “Kanjon”.

Na ovom prvenstvu učestvovaće ukupno 62 tima iz 22 države svijeta.

Prihvati notifikacije