Hronika

BARBI DOKTORKA BI NANOGICU Nadriljekarka Olgica traži da joj se omogući posjeta majke, sestre i maloljetnog djeteta

Pripremno ročište u slučaju Olgice Markanović, optužene za neovlašćenu i nepravilnu upotrebu "plazma pena" i davanje anestezije opasne po život, i drugooptužene u tom slučaju Jasmine Tasić održano je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

BARBI DOKTORKA BI NANOGICU Nadriljekarka Olgica traži da joj se omogući posjeta majke, sestre i maloljetnog djeteta
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Kao i prvo i ovo ročište održano je samo u prisustvu optužene Markanovićeve, dok je Jasmina Tasić izostala zbog rizične trudnoće. Nju je pred Sudom zastupao advokat Dragan Palibrk, prenosi Blic.

Podsjetimo, na prvom pripremnom ročištu advokati odbrane Palibrk, kao zastupnik Tasićeve, i Borivoje Borović, kao branilac Markanovićeve, tražili su da se procesi dvjema optuženima razdvoje jer je neizvijesno kada će Jasmina biti u mogućnosti da se pojavi pred Sudom, a Olgica Markanović bi čekajući to vrijeme provodila u pritvoru, jer je prethodno odbijen zahtjev da joj se mjera pritvora preinači u kućni pritvor, uz mogućnost posjete svega tri osobe – majke, sestre i maloljetnog djeteta kome je ona staratelj.

Pročitajte još

Odbrana je i ovoga puta ponovila isti zahtjev i navela da ne razumije neslaganje suda, s obzirom na to da su se obje strane složile oko toga, a ni tužilaštvo se nije protivilo.

– Moj prijedlog da se razdvoji proces sud je odbio. Moja klijentkinja ni danas nije mogla da dođe, a u dokumentaciju medicinskoj koju smo dostavili vidi se da neće moći ni u narednim mjesecima da pristupi. I pored toga zahtjev je odbijen – izjavio je advokar Dragan Palibrk.

Naredno ročište zakazano je za 13. oktobar i na njemu će se govoriti isključivo o ponovnom zahtjevu odbrane da se Olgici Markanović zamijeni mjera pritvora kućnim pritvorom.

– Tužilac se opet saglasio sa kućnim pritvorom, a nova okolnost je da se ne zna kada će Jasmina Tasić doći, a kako je Sud odbio da se postupak razdvoji, sve ukazuje da je prijedlog odbrane opravdan i očekujem da će biti uvažen – zaključio je Borović za Blic.

Prihvati notifikacije