Banjaluka

Barudžija: Stanivuković je za organizaciju protesta podmetnuo žrtvene jarčeve

Krajnje je vrijeme da Draško Stanivuković prestane da se skriva iza svojih aktivista i da otkrije zašto ih je poturio da se prijave kao organizator protesta od 30. decembra 2018. godine koji su prekinuli novogodišnje koncerte i Banjaluci nanijeli ogromnu štetu, izjavio je Aleksa Barudžija, član Glavnog odbora SNSD.

Barudžija: Stanivuković je za organizaciju protesta podmetnuo žrtvene jarčeve
FOTO: FACEBOOK/ALEKSA BARUDŽIJA

On ističe da bi Stanivuković, da je odgovoran političar, u prijavi skupa naveo svoje ime, a ne bi isturio “žrtvene jarčeve” troje svojih aktivista, izlažući ih tužbi za naknadu štetu.

– On nema pravo da morališe nad njihovom sudbinom jer su mu je oni lakovjerno stavili u ruke, ne razmišljajući o posljedicama. I oni sami trebaju da se zapitaju – zašto ih je njihov šef prijavio i izložio tužbama, a sebe zaštitio – navodi Barudžija.

Prema njegovim riječima, jasno je da su ovi aktivisti iskorišteni za Stanivukovićeve političke trikove, a pitanje je vremena, ističe Barudžija, kad će ih odbaciti kao potrošenu robu.

On je naglasio da, i godinu od ovog protesta, nema jasnog odgovora zašto se u prijavi skupa našlo troje mladih Stanivukovićevih aktivista, odnosno zašto nigdje nema njegovog imena i sam tim, ni pravo formalne osnove, da odgovara za ono što je uradio. 

Pročitajte još

– Kao i tada, i danas je jasno je organizator protesta bio PDP, odnosno Stanivuković, I to radi sopstvene političke ambicije. Zato, PDP danas mora izaći u javnosti i priznati da nisu u pitanju nikakvi “omladinci”, kakvu tezu poturaju u javnosti, nego njihovi aktivisti koji su iskorišteni za prijavu protesta. Dakle, izmanipulisani mladi ljudi koji su prihvatili ulogu “žrtvenih jarčeva”, ne znajući u kakvu zamku upadaju – navodi Barudžija.

Kako je i ranije najavljeno, Grad Banjaluka tužio je troje aktivista PDP-a, koji su prijavili skup – Pavla Kneževića, Anju Grubačić i Bojanu Gajanović, sa odštetnim zahtjevom od 178.000 KM. Tužba se temelji na šteti koja je nastala zbog otkazivanja novogodišnjih koncerata.