Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bazeni i velnes centri MOGU DA RADE: Turisti stižu u Srpsku po OTVARANJU GRANICA

Društvo
Autor:

Foto: ZTC Banja Vrućica

Republički štab za vanredne stuacije dozvolio je rad bazenima, velnes i spa centrima, posebno i u sklopu hotela i drugih ugostiteljskih objekata za smještaj.

Tako se, između ostalog, banjama omogućava da pružaju sve svoje usluge kao i prije pandemije korona virusa.

Aleksandar Radošević, direktor marketinga zdravstveno-turstičkog centra “Banja Vrućica”, najpoznatijeg i najvećeg centra ovog tipa u Srpskoj, za Srpskainfo kaže da su spremni za sve goste koji žele da dođu.

– Nas već kontaktiraju gosti iz inostranstva, a prije svega iz Slovenije i Hrvatske koji žele i ove sezone da dođu. Oni samo čekaju da se uspostavi međudržavni saobraćaj bez ograničenja. To nas jako raduje. Njihov dolazak znači ne samo za ZTC “Banja Vrućica”, već sa cijeli Teslić jer ostavljaju novac u prodavnicama, ugostiteljskm objektima, pijaci i slično – objašnjava Radošević.

On kaže da su zainteresovani da se uključe u program Vlade u vezi sa subvencionisanjem turizma, a koji podrazumijeva i dijeljenje vaučera od  100 KM punoljetnim građanima RS.

– To je prilika da mnogi naši građani dođu kod nas, a neki sigurno nikada nisu bili. Imamo paradoksalnu situaciju da kod nas dolaze gosti iz Slovenije i Hrvatske, dok naši građani odlaze u velnes centre ove dvije zemlje. Sada će naši građani moći da se uvere da pružamo isti kvalitet usluga a po povoljnijoj cijeni – poručuje Radošević.

Okupljanje

U cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mestu – produžio je svoju odluku Republički štab za vanredne situacije.

Do 8. juna zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista. Institut za javno zdravstvo RS ima obavezu da napravi uputstvo za rad bioskopa, pozorišta i čitaonica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO