Sudbine

BEBA I MAMA OSTALE ZAJEDNO Emotivna ispovijest babice vraća vjeru u ljepšu budućnost

Ispovijest nekadašnje glavne sestre na jednom ginekološko-akušerskom odjeljenju u Srbiji nikoga nije ostavila ravnodušnim, pa čak je i mnogima vratila vjeru u ljepšu budućnost.

Majka drži bebu
FOTO: PIXABAY

Ona je na društvenoj mreži Iks podijelila iskustvo koje je imala sa jednom mladom porodiljom, a detalji koje opisuje prepuni su emocija. U jednom trenutku mislila je da će novorođenče ostati bez roditelja, a onda je stigao srećan kraj.

Kako pojašnjava žena koja se na ovoj društvenoj mreži predstavlja kao Aida, bila je na porođaju žene koja je na svijet donosila dijete koje niko iz njene okoline nije prihvatao.

Zatrudnila je u 38. godini u vanbračnoj zajednici. Roditelji su je se zbog toga odrekli, od rođenog brata dobijala je prijetnje, partner je nestao, a ona je poželjela da tek rođenu bebu ostavi u porodilištu jer nema od čega da je izdržava.

Nakon porođaja nije željela ni bebu da stavi na grudi da ne bi razvila snažnu emotivnu vezu sa njom. Ona je ipak zadržala dijete, ispunjena je i uspješna žena sa srećnim i odraslim djetetom, a puna emocija ova sestra je odlučila da poslije toliko godina podijeli njihovu priču na društvenim mrežama.

– Radila sam tada na ginekološko-akušerskom odjeljenju kao glavna sestra. Ujutru bih prije vizite obišla sve tri strane odjeljenja, vidjela šta se dešavalo u toku noćne smjene i spremila se za vizitu. Tog jutra, kao i obično, dobijem izvještaj o broju porođaja i stanju porodilja i beba. Za jednu porodilju mi prenesu da nije htjela da prihvati bebu. Uđem kod nje, djevojka od 38 godina plače. Kaže da je beba rođena u vanbračnoj vezi i da njena porodica ne želi da je prihvati, pa ona ne može da je stavi na grudi jer će se još više vezati, a mora da je ostavi. Otac djeteta se ne pojavljuje – počinje priču ova nekadašnja glavna sestra.

Beba u bolnici
FOTO: FREEPIK

Porodica zvala i prijetila zbog djeteta

Kako dodaje, poručila joj je da se smiri i da će doći kada završi vizitu. Tako je i učinila, a porodilja joj je ispričala šta je prethodilo njenom kolebanju.

– Pitam je da li ona, ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi i stavi bebu na grudi. Kaže da želi – kroz suze. U teškoj je finansijskoj situaciji i ne zna kako će gajiti dijete bez podrške svojih. Kažem joj da ću pozvati Centar za socijalni rad i da ćemo svi pomoći, samo da ne ostavlja bebu. Pozovem Centar, dam podatke i zamolim ih da dođu što prije. Došli su socijalni radnik i psiholog. Razgovarali su sa njom i kazali šta oni mogu da urade da joj pomognu. Njeni je zovu, prijete, ona uznemirena, plače. Uzmem njen telefon i kažem bratu koji je bio najljući da ću obavijestiti policiju jer mi uznemiravaju pacijentkinju – dodaje Aida.

Pročitajte još

Ponovo se srele, beba dočekala srećno djetinjstvo

Nakon toga, desilo se čudo. Ostvarilo se ono čemu se nadala glavna sestra – majka je podojila bebu i onda joj je sve bilo jasno. Imaće srećnu budućnost.

– Ona uzme bebu u naručje, stavi je na podoj i tada sam znala da će biti sve u redu. Pojavi se njena tetka, uzeće je kod sebe. Centar je finansijski pomogao koliko je bio u mogućnosti, a mi smo sakupili neku količinu novca i na otpustu joj dali. Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke. Brzo je našla posao i živjela pristojno. Poslije je otišla u inostranstvo sa svojim djetetom. Vidjela sam ih prije par godina. Ne bih je prepoznala da mi se nije javila. Dijete poraslo, ona sređena, srećna – zaključuje žena na društvenoj mreži, piše Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu