Hronika

„NE DIŠE, ZOVITE POMOĆ“ Baka bebe koju otac nasmrt pretukao otkrila šta se desilo KOBNOG DANA

Mišel Tot (29), otac monstrum iz Vršca, koji je svoju bebu tresao i lupao joj šamare dok nije zadobila ozbiljno oštećenje mozga, nakon batina istrčao je na ulicu i vikao: "Beba ne može da diše, zovite Hitnu pomoć".

„NE DIŠE, ZOVITE POMOĆ“ Baka bebe koju otac nasmrt pretukao otkrila šta se desilo KOBNOG DANA
FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Ovo za Blic otkriva baka mališana koji je 7. avgusta, mjesec i po dana kasnije, preminuo u Institutu za majku i dijete nakon stravičnih povreda koje joj je nanio otac.

Prije mjesec i po dana, 25. juna po dječaka je ispred kuće u Vršcu u kojoj je živio sa svojom porodicom, došla ekipa Hitne pomoći jer je otac monstrum vikao kako beba ne može da diše, te je neko pozvao ljekare, piše Blic.

– Ja nisam znala šta se desilo, ali sam vidjela da je dijete opušteno i bez svijesti. Inače je dijete bilo zdravo i napredno od rođenja, bilo nam je čudno šta je moglo da se desi. Brzo je došla hitna pomoć i kasnije je prebačen na Institut za majku i dijete – priča baka mališana, tačnije majka žene čije je dijete preminulo.

Sam se prijavio policiji

Tot koji je zvjerski pretukao svoju bebu sam se prijavio policiji, a nakon saslušanja priznao je ovaj zločin.

Inače, njegova supruga i majka preminule bebe, ima još jedan brak iza sebe i dijete, koje takođe živi sa njom. Njen suprug navodno nije bio nasilan prema njenom prvom djetetu, ali sa njim nije imao preterano blizak odnos.

– Kada su njih dvoje počeli da žive zajedno ja sam predložila da budu u istom dvorištu sa mnom samo u drugoj kući, kako bi zbog bebe bili u Vršcu, jer njegovi roditelji žive u Vatinu, a to je malo dalje. Pristali su, međutim nikada se pretjerano nisam miješala u njihov odnos i život – priča baka preminulog dječaka.

Ona kaže da ne zna kako će njena kćerka sve podnijeti i da je ona otišla po tijelo bebe.

– Ovo je tako strašno što se desilo, ona nije dobro psihički, ne znam kako ćemo izdržati. Moja druga kćerka je došla iz Švajcarske samo da bi vidjela svog sestrića, a sada ide po njegovo tijelo, nije ga živog ni vidjela – rekla je njena majka.

Ona još navodi da ne zna šta se tačno desilo kobnog dana kada je dijete pretučeno, ali da su ljekari kasnije to potvrdili zbog povreda koje je imalo.

– Moja kćerka je bila u strahu od njega, govorila je kako će ga prijaviti, međutim svaki put kada spomene on joj je prijetio pa nikad to nije smjela da uradi. Prema meni se nikada nije ponašao loše, samo mi je jednom rekao da se ne miješam u to kako će on da vaspitava svoje dijete. Ali zar se dijete od mjesec i po dana vaspitava tako što ga neko udara – kroz plač se pita njegova baka.

Ni sa kim se nisu družili

Komšije ove porodice iz Vršca, gotovo da nisu znale za ovaj događaj dok nisu čuli vijest da je beba preminula.

– Nada je jako dobra žena, ostala je udovica prije 11 godina. Jedna kćerka joj živi u Švajcarskoj, druga je živjela ovdje, ali jako slabo smo je viđali. Njene kćerke su uvijek bile sa nekim problematičnim momcima. Majka i otac bebe slabo sa kime su se družili, nikada im prijatelji nisu dolazili – priča jedan od komšija.

Podsjetimo, slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan poslije toga, 26. juna, određen pritvor. Tot je u potpunosti priznao zločin i rekao je da je dijete nekoliko puta šamarao.

Sahrana preminule bebe obaviće se sutra na groblju u Vršcu.