Politika

Bećirović podržao Đukanovića "Ni nama u BiH nije svejedno ko će ostvariti pobjedu"

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović poslao je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Mili Đukanoviću.

denis becirovic predsjednistvo bih sjednica
FOTO: AMER KAJMOVIĆ/FENA

Kako se navodi u saopštenju DPS, Bećirović je rekao da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori, prenosi Dnevni Avaz.

– Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati istoriju, čuvajte državu – rekao je Bećirović.

Dodao je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

MILO ĐUKANOVIĆ
FOTO: J.J. GUILLEN/ EPA

Kako DPS navodi u saopštenju, postoje oni koji su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži Milu Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

– Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržim ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine – rekao je Bećirović.

Pročitajte još

DPS u saopštenju navodi i da je rekao da su “ove dvije države ugrožene od istog velikodržavlja”.

– Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru – poručio je Bećirović.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju svi izađu na izbore i kako je rekao spasu Crnu Goru.

– U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore – zaključio je Bećirović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije