Gradovi

Besplatni kursevi engleskog jezika u Trebinju

Na poziv gradske uprave Trebinja za učenike starijih razreda srednjih škola za besplatno učenje engleskog jezika prijavilo se 40 srednjoškolaca, od kojih su 32 ispunila uslove poziva i njima će biti obezbjeđen četvoromjesečni kurs engleskog jezika.

Besplatni kursevi engleskog jezika u Trebinju
FOTO: SHUTTERSTOCK

Na ovaj poziv mogli su se javiti učenici trećeg i četvrtog razreda četovorogodišnjih srednjih škola, kao i drugog i trećeg razreda trogodišnjih škola, a iz gradskog budžeta izdvojeno je 4.500 KM.

Prema riječima načelnika odjeljenja za društvene djelatnosti Zorana Miloševića gradska uprava je napravila ugovor sa školom „Britanika” gdje će biti održavan kurs koji uskoro treba da počne.

Milošević dodaje da su analize pokazale da učenici nakon srednje škole ne pokazuju dovoljan nivo znanja engleskog jezika koji traže poslodavci.

Ovaj put smo se fokusirali na učenike iz porodica slabijeg materijalnog položaja, djecu bez roditelja ili sa jednim roditeljem, a ubudućnosti ćemo razmišljati i o drugim kategorijama koje bi besplatno učile strane jezike, kao i o kursevima ostalih stranih  jezika – ističe on.

Smatra da će besplatan kursevi biti od  koristi, prvenstveno za one koji budu radili u uslužnim djelatostima.

Kursevi su jedan od programa gradske uprave za pomoć u obrazovanju učenicima i studentima, a među kojima su i finansijska pomoć djeci na selu, djeci bez roditelja, studentske ekskurzije i nagradna putovanja za najbolje studente.

Turisti koji dolaze u Trebinje najviše se žale što ugostitelji nedovoljno poznaju engleski jezik, kao i što grad nije pokrivren otvorenom wi-fi mrežom.