Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZ DIJALOGA NEMA RJEŠENJA “Ako u nekim glavama ima priče o ratu, onda su to sarajevske”

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da situacija u BiH može eskalirati, ali samo u političkom smislu – da bude još manje međusobnog razumijevanja.

Cvijanovićeva je naglasila da ovo nije nikakvo prijeratno stanje, te da, ako u nekim glavama ima priče o ratu, onda su to sarajevske, jer u srpskim toga nema.

– U našim glavama ne stanuje nikakva ideja o ratu, ali stanuje vrlo čvrsta ideja da se politikom i pravnim sredstvima branimo od ataka i da odbranimo nadležnosti Republike Srpske – rekla je Cvijanovićeva novinarima poslije svečanog prijema u Beogradu, povodom Dana Republike Srpske i 28 godina od donošenja njenog prvog Ustava.

Ona je poručila da je trenutnu situaciju u BiH moguće prevazići ako Ustavni sud BiH prestane da donosi neustavne odluke, kada odu strane sudije, te kada se u BiH počnu rješavati pitanja koje su važna za građane Republike Srpske i Federacije BiH.

– A ne da se prave neredi, nemiri i atak na Republiku Srpsku i njene nadležnosti – napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je problem BiH to što su dva od tri naroda nezadovoljna stanjem u BiH, zato što treći narod ne ispunjava svoju obavezu da gradi razumijevanje, nego utočište traži u stranim ambasadama i, oslanjajući se na tuđu politiku, kako sada proizilazi, ne mora da se dogovara sa drugima.

– Ako imate dijalog uvijek možete doći do rješenja, ali u BiH je problem što nemate pravi dijalog – ukazala je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO