Politika

BEZ FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA Zabrana kandidovanja za 13 političkih stranaka na narednim izborima

Centralna izborna komisija (CIK) BiH izrekla je danas administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka zbog nepodnošenja finansijskih izvještaja u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka i Izbornim zakonom BiH.

BEZ FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA Zabrana kandidovanja za 13 političkih stranaka na narednim izborima
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Političkoj stranci Izvorna Srpska je izrečena administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za 2018. godinu, saopšteno je iz CIK.

Administrativna mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja za prošlu godinu izrečena je Kongresnoj narodnoj stranci zaštite prava boraca i građana-pravde i morala BiH, Socijaldemokratskoj uniji BiH, Nezavisnoj demokratskoj stranci, Pokretu za naš grad, Novom pokretu BiH, Regionalnom demokratskom savezu i Slobodnoj Srpskoj.

Mjera uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima zbog nepodnošenja finansijskog izvještaja izrečena je i Novoj partiji, Srpska naprednoj stranci-Izvorna, Novom bošnjačkom pokretu, Srpskoj tradicionalnoj oslobodilačkoj partiji, kao i Penzionerskoj demokratskoj stranci.

Odluke CIK o izricanju administrativnih mjera navedenim političkim strankama nisu pravosnažne i protiv njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke.