Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZ IMALO BLAMA Vojislav Šešelj pohvalio seksualnog predatora, a razlog je VIŠE NEGO BIZARAN

Politika
Autor:

Foto: Vojislav Ilić/RAS Srbija

Vojislav Šešelj kritikovao je funkcionere svoje SRS jer kupuju “premalo njegovih knjiga”. Jedini koga je lider radikala pohvalio je Milutin Jeličić Jutka. Ovaj seksualni predator kupio je već 600 Šešeljevih knjiga.

Prvi čovjek Srpske radikalne stranke, nezvanično priznaju njegovi dugogodišnji saradnici, “ne samo što voli da se kupuju njegove knjige, već on traži da se kupuju”.

– Praktično je obaveza visokih funckionera i partijskih činovnika kupovina Vojinih knjiga – kaže izvor Blica iz SRS.

Međutim, na jednom od nedavnih Izvršnih odbora stranke Šešelj je kritikovao svoje funckionere jer ne kupuju dovoljno. Kako izvor dodaje Šešeljje poručio svojim ljudima, da ako ne mogu oni da kupuju, da nađu lokalne privrednike koji će otkupiti to što on štampa.

– A onda usred toga pohvalio pred svima Jutku. Rekao da je Jutka kupio 600 njegovih knjiga i to nam naveo kao dobar primjer koji treba da slijedimo i ugledamo se – kaže sagovornik Blica iz SRS.

On dodaje da Šešelj knjige svojim funkcionerima prodaje za oko hiljadu dinara. Na internetu međutim, među dostupnim ponudama Šešeljevih “djela”, najeftinije knjige doktora Šešelja imaju cijenu od 1.550 dinara pa do 29.000 dinara. Izvor nije mogao da precizira koje je knjige kupio Jutka.

– Voja u posljednje vrijeme najviše forsira kupovinu kompleta odnosno, trilogiju o Srebrenici. Ali nije tada rekao i šta je od njegovih knjiga Jutka kupio – kaže on.

Ukoliko je Jutka, kako je Šešelj saopštio kupio 600 knjiga i ukoliko su to bile upravo knjige o Srebrenici po cijeni koja je zvanična, to znači da je seksualni predator iz Brusa iskeširao skoro milion dinara.

Milutin Jeličić Jutka, nekadašnji predsjednik opštine Brus, optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, postao je član Srpske radikalne stranke prije dvije nedjelje. Šešelj ga je doveo na sjednicu Izvršnog odbora SRS koja se održava petkom. O Jutkinom učlanjenju se nije diskutovalo. Pristupanje SRS bilo je po kratkom postupku. Šešelj je Jutku doveo na sjednicu i samo rekao “ovo je naš novi član”.

Novopečeni radikal

Po svemu sudeći, napasnik iz Brusa knjige je iskeširao prije učlanjenja, a to je po svemu sudeći samo jedan od načina kako je zaradio članstvo, ali i ne samo to.

Po sadašnjem dogovoru Šešelja i Jutke, on će biti na visokoj četvrtoj poziciji na listi radikala, što znači prolaznom mjestu, stranke za koju se vjeruje da ulazi u skupštinu. Nosilac liste je Šešelj, potom je na listi njegov sin Aleksandar, odmah je tu i Vjerica Radeta i onda novopočeni radikal Jutka.

Imunitet predatoru

Međutim, kupovina knjiga je jeftin “prolaz” ka pravoj namjeri Šešelja i Jutke – a to je da mu se poslaničkim mandatom obezbijedi imunitet od suđenja i zatvorske kazne. Po svemu što se do sada zna o Jutki, sigurno je da nije knjiški moljac. Po onome što stoji u zakonu – narodni poslanik koji se pozvao na imunitet ne može biti pritvoren, niti se protiv njega može voditi krivični ili drugi postupak u kome se može izreći kazna zatvora, a da to ne odobri Narodna skupština. Ovaj imunitet ne štiti poslanike za teže delikte i bez odobrenja skupštine može biti uhapšen poslanik za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od pet godina. Eventalna Jutkina kazna zakonom propisana je do tri godine. Tako da može da iskoristi poslanički imunitet.

Vozi džip od 140.000 evra

Šešelj se u posljednje vrijeme istakao: kupovinom džipa u vrijednosti od 140.000 evra koje je njegova sestra platila novcem koji je donijela u kesi. Gotovo svakodnevno je vrijeđao svoje političke neistomišljenike.

Učlanio je Jutklu u SRS. Novinaru Blica poručio: “Kad dođem u Blic ostaviću i za sobom krvave tragove. Jedina pozitivna stvar u posljednje vrijeme vezana za Šešelja je da mu je suspendovan tviter nalog. A napustili su ga i dugogodišnji članovi i visoki funckioneri iz Vojvodine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO