Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZ OBZIRA NA LOM OBJE NOGE Fatalna plavuša Sunita MJESEC IZA REŠETAKA

Hronika
Autor:

Foto: Sunita Bošnjaković/Facebook/Screenshot

Suniti Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Vila Ivanković”, u mjestu Buna kraj Mostara, određen je jednomjesečni pritvor.

Potvrdio je to Marin Zadrić, sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Mostar, a nakon ročišta jutros održanog u toj pravosudnoj instituciji.

Iako se na ročištu njena odbrana, s poznatom mostarskom advokaticom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako je navedeno, osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudija Zadrić uvažio je prijedlog Tužilaštva HNK u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije, piše Avaz.

Da je zadobila lomove kostiju oba stopala, utvrđeno je i juče u mostarskoj bolnici, nakon što je to zatražilo Tužilaštvo HNK. Hindić-Bošnjaković, nakon što se u petak naveče predala policiji u Turbetu kod Travnika, u Mostar je dovezena s gipsom na nogama i u invalidskim kolicima.

Iako je istražiocima rekla da je skočila s trećeg sprata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerovatnije je skočila sa zida uz „Vllu“, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi.

Inače, odbrana na ovu odluku ima pravo žalbe u roku od 24 sata što će i iskoristiti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO