Banjaluka

Bez saobraćaja zbog proslave Spasovdana: Litija od 9 časova, večeras revija i izbor NAJBOLJE SLAVSKE POGAČE i domaće rakije

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas će povodom Spasovdana, slave grada, biti služena Sveta arhijerejska liturgija, a nakon slavskog obreda u 9 časova biće upriličena Spasovdanska litija.

Bez saobraćaja zbog proslave Spasovdana: Litija od 9 časova, večeras revija i izbor NAJBOLJE SLAVSKE POGAČE i domaće rakije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U porti Hrama Hrista Spasitelja uveče će biti održana revija “Umjetnost plavih niti” u organizaciji Udruženja žena “Duga”. Iz Gradske uprave su najavili da će i ove godine biti priređen poseban program “Spasovdansko veče slava kroz tradiciju”, a biće proglašeni i pobjednici u pravljenju najbolje slavske pogače i domaće rakije.

Obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno sutra na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje se uveče očekuje i koncert Škole gusala “Sandić”, dok će u slučaju kiše, koncert biti održan u Banskom dvoru.

Pročitajte još

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Parohija banjalučka Srpske pravoslavne crkve.

Inače, zbog manifestacije “Spasovdanski dani” u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Ulice Marije Bursać, danas će biti obustavljen saobraćaj od 10.30 do 12 časova i od 18.30 do 21 čas, a sutra od 18.45 do 21 čas.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu