Gradovi

“BEZ VEĆIH OKUPLJANJA” Gradonačelnik Bijeljine uputio apel uoči praznika

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić upozorio je danas da su predstojeći praznični dani presudni za Semberiju i da uočeno okupljanje građana na izletištima predstavlja opasnost za pogoršanje epidemiološke situacije, koja je za sada stabilna.

“BEZ VEĆIH OKUPLJANJA” Gradonačelnik Bijeljine uputio apel uoči praznika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U prvom obraćanju novinarima po izlasku iz karantina Mićić je rekao da okupljanje većeg broja ljudi može biti kritično za širenje virusa korona, zbog čega očekuje uvođenje zabrane okupljanja većih od članova uže porodice.

Nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik je naveo da su u Bijeljini virusom korona inficirane četiri osobe, od kojih je jedna u bolničkom karantinu i tri u karantinu u Domu učenika.

Broj lica u samoizolaciji sveden je sa 1.200 na 447, u kućnom karantinu su 94 osobe, u karantinu u fiskulturnoj sali, koja ima kapacitet 130 kreveta, nalazi se 30 lica, dok je u šatorskom karantinu prema graničnom prelazu Rača pet osoba, od kojih su tri iz Bijeljine.

U protekla 24 časa na Rači je prešlo 293 vozila, na Pavlovića mostu 48, a nije bilo prelazaka lica.

Mićić je najavio da će iz donacija biti podijeljeno 500 paketa hrane i higijene za ranjive kategorije, lica sa invaliditetom i djecu sa posebnim potrebama, kao i najugroženije penzionere u Semberiji, a nastaviće se i sa pružanjem pomoći romskim porodicama i drugim porodicama u stanju socijalne potrebe.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Milica Lovrić rekla je novinarima da se u bolničkom karantinu nalazi 17 osoba, a broj je uvećan jer su preuzeli pacijente sa zvorničke regije gdje su doktori u kućnoj izolaciji.

Ona je dodala da će, dok to stanje traje, bijeljinska bolnica preuzeti i rješavanje akutnih kliničkih stanja iz zvorničke regije.

Lovrićeva i direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović pozvali su sugrađane da budu strpljivi i odgovorni, da poštuju preventivne mjere, kako bi bilo što manje komlikacija vezanih za Covid-19.