Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZBJEDNOST PJEŠAKA NA PRVOM MJESTU Izgrađeno autobusko stajalište u ulici Ada

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

S ciljem podizanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, u Ulici Ada, podignuta je tzv. niveleta saobraćajnice i izgrađeno autobusko stajalište van kolovoza.

U pitanju je ulica koja se nalazi na dionici  između Eko toplana i Gradskog olimpijskog bazena a u kojoj je izgrađne određen broj stambenih zgrada.

Kako su kazali iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve – ovih dana, završena je rekonstrukcija ukrštanja Ulice Ada sa nastavkom Bulevara vojvode Živojina Mišića, koji su podrazumjevali podizanje nivelete puta te ulice, čime je omogućeno bezbjednije ukrštanje sa nastavkom bulevara.

– Takođe, u okviru navedenih radova izgrađeno je i ugibalište za autobuse javnog prevoza putnika, koji sad primaju i ispuštaju putnike izvan kolovoza – precizirali su iz odjeljenja.

Podsjećaju da je linija javnog prevoza 9I Centar – Incel, prije izvjesnog vremena, preusmjerena Ulicom Ada uzimajući u obzir da je izgrađen određeni broj stambenih objekata, kao i da je u planu izgradnja stambenog kompleksa u navedenom području.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO