Društvo

Biće i povećanja invalidnina i novca za knjige i banjsko liječenje: Evo šta je sve Višković obećao boračkim kategorijama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas sa predstavnicima više udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

 Radovan Višković razgovarao je danas sa predstavnicima Saveza logoraša Srpske u Banjaluci.
FOTO: SRNA

Višković je upoznao predstavnike boračkih udruženja da je projekcijom budžeta Srpske za 2024. godinu planirano znatno više sredstava za korisnike iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

U okviru konsultacija sa socijalnim partnerima o izradi budžeta za 2024. godinu, Višković je u odvojenim susretima razgovarao sa predstavnicima Saveza logoraša Srpske, Saveza udruženja civilnih žrtava rata Srpske, te predstavnicima Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Podržao je aktivnosti ovih udruženja i njihove planove, te istakao da će Vlada nastaviti da u kontinuitetu pomaže njihov rad, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju položaja ove kategorije građana, s posebnim akcentom na zdravstvenu zaštitu.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić.

Pročitajte još

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović je nakon sastanka s Viškovićem rekao da će Vlada Srpske dati širu podršku Savezu, te razmotriti mogućnost unapređenja zdravstvene zaštite srpskih logoraša u pogledu pogodnosti liječenja i banjske rehabilitacije. Nosović je rekao da je premijer Višković predstavnicima Saveza obećao širu podršku, pogotovo u vezi sa rješavanjem ratnog staža za logoraše, koji su kao civili zarobljeni i one koji su poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma ostali u logorima.

Premijer Višković obećao je pomoć Savezu prilikom izdavanja knjiga koje smo planirali o stradanju srpskog naroda na Ozrenu i Vozući – istakao je Nosović.

Sekretar Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske Zoran Dragić rekao je da je zadovoljan najavljenim povećanjem invalidnina u decembru ove i januaru iduće godine.

Dragić je naveo da je Višković obećao da će se primjenjivati ranija uredba Vlade Republike Srpske kojom je predviđeno povećanje dnevnica personalnim asistentima sa 20 KM na 50 KM.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije