Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“BIĆU DIO ONIH KOJI ĆE FIZIČKI SPRIJEČITI DA SE TO DESI” Dodik žestoko protiv obilježavanja oslobođenja Drvara

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sutra u Banjaluci održati sastanak s političkim predstavnicima Srba u Livanjskom i Unsko-sanskom kantonu, a da su na dnevnom redu dvije tačke.

– Prva je namjera HDZ BiH da organizuje obilježavanje oslobađanja Drvara, čemu se protivim. Ja ću tamo biti i biću dio onih koji će fizički spriječiti da se to desi. Druga tačka je u vezi s migrantima. Spreman sam da saslušam te ljude i razumijem njihov strah. Postoji neka namjera da se migranti smjeste na prostore koji su ranije pripadali Srbima. Što se tiče Republike Srpske, poznat je naš stav da na svojoj teritoriji ne želimo migrantske centre – poručio je Dodik.

Podsjetimo, načelnik drvarske opštine Dušica Runić pozvala je Kantonalni odbor HDZ u Livnu da odustane od najavljene proslave oslobađanja Drvara, ističući da je to uznemirilo Drvarčane i ostale Srbe u Livanjskom kantonu.

– Najavljeni događaji nikom neće donijeti dobro, ni Srbima starosjediocima, niti Hrvatima koji su se nakon 1995. godine doselili u Drvar – rekla je Runićeva.

Na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ BiH Livno usvojena je inicijativa za obilježavanje 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz prijedlog da obilježavanje bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika, a centralna proslava najavljena je za 13. septembar u Drvaru.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO