Magazin

Biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima: Napravite rastvor od piva uz pomoć kojeg će baštensko CVIJEĆE RASTI KAO "LUDO"

Baštensko cvijeće zahtijeva njegu koliko i ono sobno, a u toku ljetnji mjeseci možda čak i više.

zalijevanje cvijeća
FOTO: M. H. /PIXABAY

Zbog spoljašnjih uticaja, baštensko cvijeće je potrebno zalijevati, prehranjivati i prskati preparatima protiv štetočina.

Sve ovo podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke. Da biste uštedjeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbijedite sve ono što im je potrebno.

Ono što je najbolje je da sva ta prirodna sredstva možete sami da napravite i to od namirnica koje već imate kod kuće.

Pročitajte još

Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Šta je potrebno da uradite?

U balon ili flašu sipajte ostatke piva iz flaše ili limenke, zatim ga prelijte vodom i dobro promućkajte, a tim rastvorom onda zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedjeljno.

FOTO: GERARDO ANTONIO ROMERO/PIXBAY
FOTO: GERARDO ANTONIO ROMERO/PIXBAY

Na 10 mililitara piva optimalno ide oko litar obične vode, a pivo uopšte ne mora da bude svježe, jer će i ono koje je odstojalo nekoliko dana i te kako biti korisno za cvijeće, a sve zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži, prenosi Žena Blic.

Ovaj rastvor će posebno biti koristan za muškatle kaliope i viseće petunije, jer ukoliko im redovno budete obezbjeđivali ovu vrstu prihrane, biće još raskošnije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu