Sudbine

“BILO NAM JE SUMNJIVO" Brat ubijene Ivane ispričao da je danima odlazio u ulicu svoje sestre

Detalji zločina koji se odigravao iza vrata kuće u Ulici Žarka Ostojina u Melencima gdje su pronađena tijela supružnika Ivane i Dobrice Arsić još je nepoznanica, jer zvaničnih podataka porodica Ivane Arsić još nije dobila. Rezultati obdukcije tijela nesrećne žene govore da je riječ o ubistvu, kaže Ivanin rođeni brat Igor Radišić (39).

“BILO NAM JE SUMNJIVO" Brat ubijene Ivane ispričao da je danima odlazio u ulicu svoje sestre
FOTO: ALEKSANDAR LATAS/RAS SRBIJA

Obdukcija u novosadskom centru za sudsku medicinu pokazala je da je u pitanju ubistvo, a detalje o zločinu, kao i čime je počinjeno, ne znam. Sve ukazuje na to da je Dobrica ubio Ivanu i da je izvršeno ubistvo i samoubistvo. To su neke pretpostavke, imamo osnova da tako razmišljamo, ali više informacija dobićemo od istražnih organa kada se budu znali detalji – rekao je brat nesrećne žene.

Da se nešto čudno dešava sa njenom kćerkom posumnjala je Ivanina majka Borislavka Radišić, koja je tri dana, obilazila kuću u kojoj se dogodila tragedija.

– Sestra nam se nije javljala tri-četiri dana i majka se zabrinula. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da je pozove telefonom, majka je otišla da projveri šta se tačno dešava. Tri dana je odlazila do kuće, ali su vrata bila zaključana, a prozori otvoreni. Ja sam takođe obilazio autom dio ulice u kom je Ivanina kuća. Postalo nam je sumnjivo što je prozor konstantno bio otvoren. Nakon toga je majka pozvala policiju i mene su pozvali da dođem do kuće, a majku sam vratio kući. Tada su me izvjestili da su pronašli tijelo, nisu mi dali nikakve detalje, a nakon toga je stigla i Hitna pomoć, koja je ustanovila su u kući dva tijela – navodi Igor.

Pročitajte još

Komšinica Olgica Gaborov prva je alarmirala da se iza vrata kuće nešto čudno događa, a kako kaže, više od deset dana prije nalaženja tijela supružnika nije bilo nikakvih znakova života u komšijskoj kući.

– Stalno sam ih viđala da prolaze ulicom, ali sam posumnjala da nešto nije u redu prije dvijje nedjelje. Videla sam da je prozor stalno otvoren i stavljen jastuk na njemu, valjda da se ne zatvori zbog promaje. Tako je stajao danima, bez bilo kakvih promena. Javila sam sestri Ivanine majke Borislavke da mi je sumnjivo što ih ne viđam. Šokiralo me je saznanje da se dogodila tragedija. Uvijek su se javljali u prolazu, ali se nismo družili – rekla je Olgica Gaborov, koja živi u kući prekoputa nesrećnih supružnika.

Ivana, rodom iz Melenaca, živjela je sa Dobricom samo nekoliko mjeseci prije tragedije. Radila je kao medicinska i ginekološko-akušerska sestra u više zdravstvenih ustanova, u Banji Rusandi, zrenjaninskoj bolnici i nekoliko staračkih domova. Sahranjena je u sredu, sedmog oktobra, na Pavliškom groblju u Melencima, prenosi Blic.

Istraga o ovoj tragediji je u toku.