Hronika

"BIO JE BOLESNO LJUBOMORAN, TUKAO JE MILICU" Branislav (43) je suprugu polio benzinom i zapalio, OVO svjedoči njena drugarica

Kobnog dana Milica Marinković (33) i ja skrivale smo se u žbunju, bježeći od Branislava Stanivukovića (43) koji je prijetio da će Milicu zapaliti, izjavila je danas u banjalučkom Okružnom sudu Đuja Inđić, najbolja prijateljica žrtve mučkog ubistva koje je šokiralo javnost u julu prošle godine.

"BIO JE BOLESNO LJUBOMORAN, TUKAO JE MILICU" Branislav (43) je suprugu polio benzinom i zapalio, OVO svjedoči njena drugarica
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Inđićeva je tokom svjedočenja istakla da je sa ubijenom Milicom imala odnos jači i od prijateljstva, te da su se često obilazile i provodile vrijeme.

Svjedokinja je ispričala da je optuženi Stanivuković često napadao svoju vanbračnu suprugu i tukao je, jer je bio bolesno ljubomoran i bojao se da ga Milica ne ostavi.

Noć uoči mučkog ubistva, Inđićeva i komšije su bili na poslužnici kod Stanivukovića i sve je bilo normalno, do jutarnjih časova.

– Svađa je krenula kada su se vratili kući. Branislav je počeo da prebacuje Milici kako će ga ostaviti, jer je morao otići u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici rekavši da će je zaklati, ali to nije uradio, jer ga je spriječila njegova kćerka iz prvog braka, Tamara – prisjetila se Inđićeva.

FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

Zajedno sa Milicom ubrzo je otišla iz kuće i sakrili su se u žbunju, dok je Stanivuković galamio da će Milicu zapaliti.

– Branislav je bio bolesno ljubomoran, ali nisam mogla vjerovati da je u stanju da ubije Milicu- izjavila je svjedokinja tužilaštva i najbolja prijateljica žrtve.

Dodala je kako se kobnog dana, oko 5.45 časova rastala sa Milicom, kada je po njenu prijateljicu došla koleginica sa posla.

– Milica je namjeravala otići u firmu i obavijestiti šefa da taj dan ne može biti na poslu. Vidjela sam da je preplašena, a i ja sam bila u strahu zbog svega. Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti- dodala je Inđićeva.

Prijetnje bolesno ljubomornog Stanivukovića su se obistinile nekoliko časova kasnije, odnosno 20. jula prošle godine kada je Stanivuković pronašao svoju vanbračnu suprugu na lokalnom putu u Aleksandrovcu. Nesrećna žena tada je bila u društvu svoje ćerke Slađane i pokušala je pobjeći, ali je Stanivuković bio brži. Stigao je, polio benzinom i zapalio. Marinkovićeva je nakoliko dana kasnije usljed teških povreda preminula u UKC Republike Srpske.

„Voljeli su se, katastrofa“

Darko Šljivanac, komšija optuženog Branislava Stanivukovića, izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da optuženog poznaje 25 godina, te da Branislav nije imao psihičkih problema.

Svjedok se prisjetio da ga je kobnog dana na telefon pozvao optuženi, a riječi Stanivukovića su ga šokirale.

Pročitajte još

-Nazvao me i rekao da je zapalio Milicu. Nisam mu ništa odgovorio, nisam mogao da vjerujem da je tako nešto učinio, jer je bio dobar komšija koji je uvijek pomagao kada je trebalo, a Milica je isto bila čista, vrijedna žena – ispričao je Šljivanac.

Miloš Vasiljević, komšija izjavio je da je sa Stanivukovićem bio u jako dobrim odnosima, te da mu je ubijena Milica Marinković bila rodica.

– Ja ni danas ne mogu da shvatim da je Branislav tako nešto uradio, jer sam ga poznavao kao dobrog čovjeka- izjavio je Vasiljević.

Dodao je kako se sjeća da je Stanivuković jedne prilike izjavio kako će zapaliti kuću Miličinih roditelja, ali da mu nije poznato da je govorio kako će ubiti Milicu ili njenu ćerku.

Na pitanje, da li su se žrtva i optuženi voljeli, Vasiljević je odgovorio: „Voljeli su se, katastrofa“.