Sudbine

“BIO JE ŠOK KADA BIH IZVUKLA CIJELI PRAMEN” Dragana je u novembru oboljela od korone, a kosa joj i dalje OPADA

Sredinom novembra saznala je da se zarazila korona virusom. Tokom borbe sa kovidom uočila je čudnu promjenu sa kojom se i danas bori.

“BIO JE ŠOK KADA BIH IZVUKLA CIJELI PRAMEN” Dragana je u novembru oboljela od korone, a kosa joj i dalje OPADA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Beograđanki Dragani Milosavljević (47) počela je da opada kosa, najprije u pramenovima, a onda se stanje malo stabilizovalo. Međutim, problem nije riješila, piše Blic Žena.

– Prvi simptomi korone pojavili su se pet dana nakon što je moj suprug koji je, takođe, preležao koronu, dobio simptome. Kod mene su bolest najavili loš san, bol u krstima i “sitna glavobolja”, a onda se narednog dana javila temperatura 37.3 – priča nam Dragana Milosavljević kojoj je kovid dijagnostikovan PCR testom, drugog dana nakon skoka temperature.

– Na svu sreću moja borba sa koronom nije trajala dugo. Dva i po dana sam imala povišenu temperaturu, osjećala bol u glavi i krstima, borila se sa lošim snom, slabim apetitom i malaksalošću. Krvna slika mi je bila odlična, a snimak pluća nije ukazivao na upalu – opisuje nam Dragana koja od prve godine boluje od bronhijalne astme.

Ono što posebno izdvaja jeste izražen bol u središnjem dijelu grudi koji se povremeno javljao.

– Imala sam utisak kao da mi se dijafragma podigla. Taj bol ponekad osetim i sada. A nekoliko dana nakon zaražavanja koronom dobila sam menstruaciju. S obzirom da koristim menstrualne čašice, primjetila sam prilikom pražnjenja da je krv bila izrazito gusta, a ciklus je bio dosta kraći. To me je prilično uplašilo, jer sam nekoliko dana prije toga pila preporučenu dozu aspirina od 100 miligrama. Srećom, sledećeg mjeseca je sve bilo kao i ranije – dodaje i kaže da joj je najteže od svega pala neizvesnost i iščekivanje u kom pravcu će se bolest razviti.

Ne krije i da joj nije bilo nimalo prijatno kada je primijetila da joj kosa opada.

– Kada sam prvi put oprala kosu i vidjela da opadaju pramenovi, bila sam u šoku – poručuje.

Bilo je to tri nedjelje nakon prvih simptoma.

– Nekoliko dana je to bukvalno bilo u pramenovima. Zavukla bih ruku u kosu i izvukla cijeli pramen – prisjeća se Dragana i ističe da je njena kosa tanka, nema je puno, a ovako nešto joj se ranije nikada nije dešavalo.

– I dalje mi opada kosa, više nego što je to normalno, ali ne više onako intenzivno – dodaje.

Kaže nam i da je ovaj problem ne plaši. Nada se da će se sve vratiti na svoje i da će vitamini koje uzima i tretiranje kose posebnim preparatima biti djelotvorni.

Osim problema sa kosom, Dragana ne osjeća bilo koje druge posledice bolesti.

– Osećam se, isto kao i prije korone. Psihičkih tegoba za sada nemam i nadam se da će tako i ostati – odgovara ona.

Draganu je koronom zarazio suprug koji je poput nje poštovao sve mjere. Oporavio se, a sada bitku sa kovidom vode njeni roditelji.

– Nadam se da će pregurati najbolje što mogu. Oboje su za sada na kućnom liječenju – kaže.

Dragana je i mama, pa ističe da joj je veoma teško palo to što su djeca bila svjesna situacije i što su se veoma plašila za roditelje.

Razgovor sa Draganom završili smo osmijehom i željom da od korone ostane samo sjećanje.