Banjaluka

BIO JEDINI KANDIDAT Završen konkurs, Zolak naredne 4 godine upravlja banjalučkim "Vodovodom"

Za upravljanjem jednim od najvećih, javnih, preduzeća u Banjaluci nema zainteresovanih. Iako su uslovi za direktora postavljeni toliko „široko“ da se mogao prijaviti svako ko ima završen bilo koji fakultet, na konkurs je stigla samo jedna prijava, aktuelnog vršioca dužnosti Aleksandra Zolaka.

BIO JEDINI KANDIDAT Završen konkurs, Zolak naredne 4 godine upravlja banjalučkim "Vodovodom"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Teško je povjerovati da u cijeloj Banjaluci nema osobe koja sebe vidi u toj fotelji, već prije da su svjesni da bi to bilo gubljenje vremena i da je konkurs samo forma, kao i u svim javnim firmama, piše Capital.

Tako će banjalučkim „Vodovodom“ u naredne četiri godine upravljati ginekolog Aleksandar Zolak. U ovom preduzeću potvrdili da je završen konkurs za izbor direktora „Vodovoda“ te da je Zolak bio jedini kandidat.

-Trenutno dogovaramo sjednicu Nadzornog odbora (NO), koji treba da potvrdi imenovanje – rekli su u ovom preduzeću. Time će se riješiti status Zolaka koji je trenutno vrišilac dužnosti i sada preostaje samo da se provedu formalne procedure da preuzme direktorski mandat.

Pročitajte još

NO ovog preduzeća je na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića imenovao Aleksandra Zolaka za v.d. direktora ovog preduzeća početkom prošlog mjeseca. Ubrzo nakon toga NO je raspisao konkurs za izbor direktora ovog preduzeća sa uslovima koji su omogućavali Zolaku da učestvuje na konkurs.

Zolak je banjalučki ginekolog, kadar PDP i ranije je bio direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BIH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu