Sudbine

“BIO MU JE KAO DIJETE” Ovo je monah koji je DO POSLJEDNJEG TRENUTKA bio uz mitropolita Amfilohija (FOTO)

Ima jedan monah. Nije se odvajao od mitropolita. I u vrijeme zarazne bolesti. Do posljednjeg mitropolitovog trenutka u bolnici bio je sa njim. Zove se Justin.

“BIO MU JE KAO DIJETE” Ovo je monah koji je DO POSLJEDNJEG TRENUTKA bio uz mitropolita Amfilohija (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kažu mitropolit nikada nije bio sam. Kažu uz njega je stalno bio njegov vjerni narod. Kažu i anđeli. Dodaju i otac Justin, piše Blic.

Ko je četrdesetogodišnji monah koji je sve vrijeme bolesti bio u sobi sa mitropolitom? Nijednom ga nije napustio.

Otac Justin monah je cetinjskog manastira. On je bio mitropolitov kelejnik. Monah koji brine o njemu, dostavlja sve što treba, vodi računa o mitropolitovoj keliji. Otac Justin i sam je u jednom trenutku bio pozitivan na Kovid-19. Po izlječenju ostao je uz mitropolita.

Oca Justina mitropolit Amfilohije je uvek volio da drži tu negdje uz sebe.

– Bio mu je kao dijete – pričaju.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Mitropolitov kelejnik rodom je pećanac i obavezni mitropolitov saputnik na Kosovo i Metohiju. Nikada kažu otišao nije, a da nije vodio i oca Justina.

Pročitajte još

Mitropolit se upokojio jutros oko osam časova. Još sinoć njegovo stanje se naglo pogoršalo i znalo se da će noć za nama biti presudna. Iako je bio na respiratoru, mitropolita je pričestio sveštenik koji je došao u bolnicu.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je od posljedica korona virusa, objavljeno je na zvaničnom sajtu Mitropolije.

– U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore, poslije primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije. O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obavještena. Vječan spomen i Carstvo Nebesko! – navodi se na sajtu Mitropolije.