Svijet

"Bitna stručnost i znanje, članstvo u partiji nije uslov" Golob najavio konsultacije o novoj slovenačkoj vladi

Pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji i budući premijer Robert Golob najavio je da će konsultacije sa partnerskim strankama o formiranju vlade početi što prije, najvjerovatnije danas.

"Bitna stručnost i znanje, članstvo u partiji nije uslov" Golob najavio konsultacije o novoj slovenačkoj vladi
FOTO: GIBANJE SVOBODA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Očekujem da će pregovori s budućim koalicionim partnerima početi u utorak – rekao je Golob za slovenačku redakciju portala N1, i ukazao da njegov Pokret sloboda računa na savezništvo sa socijal-demokratama (SD) Tanje Fajon, ali i sa strankom Ljevica (L) Luke Meseca.

Pročitajte još

Golob je potvrdio da bi u buduću vladu kadrovski želio da uključi i dvije stranke lijevog centra koje na opštim izborima nisu prešle cenzus, a riječ je o Listi Marjana Šareca (LMŠ) i o Stranci Alenke Bratušek (SAB). On je istakao da je njegov cilj da formira vladu od ljudi koji su stručni i kvalitetni, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

– Mi nismo klasična stranka, mi smo pokret. Zbog toga mi nemamo stranačku disciplinu niti nam je namjera da je primjenjujemo. Pojedince procjenjujemo na osnovu njihove stručnosti i znanja. Partijsko članstvo nije uslov za dobijanje funkcije – predočio je Golob.

Prihvati notifikacije