Hronika

BLIJED I ISPIJEN Marjanović stigao na sud, danas se rješava jedna od najvećih misterija ubistva pjevačice Jelene

Zoran Marjanović stigao je u Viši u sud u kojem mu se danas nastavlja suđenje u kojem će biti saslušan vještak mobilnog operatera čiji broj koristi osumnjičeni. On bi trebalo da ukaže da li je Marjanović u vrijeme smrti svoje supruge Jelene Krsmanović svjesno ugasio mobilni telefon na nasipu.

BLIJED I ISPIJEN Marjanović stigao na sud, danas se rješava jedna od najvećih misterija ubistva pjevačice Jelene
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Zoran je, prema riječima našeg reporetra, u sud došao blijed i ispijen, vidno neraspoložen.

Kao što smo već pisali, ovo suđenje će biti održano tačno na četvrtu godišnjicu od njegovog hapšenja zbog teškog ubistva supruge, prenosi Blic.

Podsjetimo, on se optužnicom tereti da je na smrt više puta svoju ženu udarao u potiljak, nakon čega je ona izdahnula. Kao dokaze tužilaštvo je navelo blato na njegovim pantalonama koje se podudara sa blatom sa mjesta zločina, tragove Jelenine krvi u “mercedesu” koji su vozili. Kao ključni dokaz tužilaštva pokazalo se veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića koje je ukazalo da je on po dolasku na nasip ugasio telefon, a potom ga, u vrijeme pjevačicine smrti uključio u neposrednoj blizini mesta zločina. Upravo ovaj dokaz najviše je osporavan od strane odbrane Marjanovića, te se o njemu tokom suđenja najduže polemisalo.

Inače, ovo suđenje traje pune dvije godine, ročišta su otkazana 10 puta zbog epidemije korone.

Misterija duga 5 godina

Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u borčanskom naselju Crvenka, a od tada niko za njenu smrt nije odgovarao. Osumnjičenih za ovaj svirepi zločin punih godinu i po dana nije bilo, da bi 16. septembra kasno uveče, ispred kuće u Borči, a nakon što je izašao iz jednog rijaliti programa, bio uhapšen pevačicin suprug Zoran Marjanović. Njemu se na teret krivičnom prijavom stavljalo da je izvršio teško ubistvo na podmukao način, a nakon što je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu iznio odbranu u kojoj je negirao da je odgovoran za smrt supruge, njemu je određen pritvor.

Tada je započeta istraga Tužilaštva koja je trebalo da potvrdi osnovane sumnje koje su iznesene u krivičnoj prijavi protiv Marjanovića, a tokom koje je saslušano 14 svedoka poznanika, članova porodice, prijatelja ubijene Jelene i njenog supruga.

Zoran Marjanović proveo je u pritvoru 10 mjeseci, nakon čega je u julu 2018. godine pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Za to vrijeme protiv njega je tužilaštvo podiglo dvije optužnice od kojih je svaka vraćena na dopunu radi “boljeg razjašnjenja stanja stvari”. I konačno, optužnica koja je potvrđena, podignuta je osam meseci nakon njegovog puštanja na slobodu, u aprilu 2019. godine. Pet mjeseci nakon toga, 11. septembra 2019. godine održano je pripremno ročište na koje je Marjanović, kojem prijeti 40 godina zatvora došao sa slobode. Kao i na svako naredno suđenje tokom ovog postupka koji nikako da se okonča.

Prihvati notifikacije