Gradovi

Blokirane ulice Sarajeva: Jake policijske snage obezbjeđivaće paradu ponosa

Još je nekoliko sati ostalo do početka treće parade ponosa u BiH, koja bi prema najavama u Sarajevu trebala početi u 17 sati, međutim ulice u centru Sarajeva od podneva su blokirane, a posvuda se nalaze i jake policijske snage.

Blokirane ulice Sarajeva: Jake policijske snage obezbjeđivaće paradu ponosa
FOTO: SINIŠA AŠALIĆ/RINGIER

Okupljanje učesnika, kako su ranije najavili organizatori, biće od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre, a šetnja će biti upriličena od 17 do 18.30 sati. Program i govori su planirani od 18.30 do 20 sati.

Zbog održavanja treće povorke ponosa veliki broj ulica u centru Sarajeva danas je zatvoren za saobraćaj u periodu od 12 do 21 sati.

Pročitajte još

Podsjećamo, ruta kretanja povorke je Vječna vatra – Ulica Maršala Tita – Zmaja od Bosne – bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja, a važno je napomenuti da će biti zatvorene sve bočne ulice oko ove glavne rute kretanja.

Uprava policije MUP Kantona Sarajevo je preduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja ovog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12 do 21 čas, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Organizatori smatraju da cjelokupna društveno-ekonomska situacija, poskupljenja, nezaposlenost i krize sa kojima se suočavamo svih ovih godina, pritisci, izražen PTSP i drugi psihički problemi, koji su isplovili kroz pandemiju i aktuelne ratove, utiču na sve, pa tako i na LGBTIQ+ osobe. Svi problemi se najviše odražavaju kroz porodicu, zajednicu i međuljudske odnose, prenosi Kliks.

Prihvati notifikacije