Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BOGAT FOND KNJIGA Legat profesorice Divne Vukašinović u gradiškoj Gimnaziji

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Slobodanka Gajić

Fond knjiga Gimnazije u Gradiški postao je bogatiji za preko 800 naslova. To su veoma vrijedne knjige koje je ovoj školi poklonio Milovan Đorđević iz Beograda, brat nedavno preminule Divne Vukašinović, dugogodišnje profesorice srpskog jezika i književnosti u ovoj školi.

– Zahvalni smo na legatu koji za nas ima višestruko značenje. Ovim ćemo još snažnije čuvati uspomenu na našu bivšu koleginicu koja je u Gimnaziji provela cijeli radni vijek, koju pamte mnoge generacije.  Knjige su nam dragocjene jer će ih koristiti nove generacije učenika – kazala je Slobodanka Gajić, pomoćnik direktora Gimnazije Gradiška.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Milovan Đorđević

Legat profesorice Divne Vukašinovuć sadrži knjige iz različitih oblasti, najviše iz književnosti te istorije umjetnosti. Milovan Đorđević kaže da je njegov gest sasvim logičan zato što je profesorica Vukašinović bila veoma posvećena svom bivšem kolektivu. Knjige je nabavljala na sajmovima i u drugim prilikama, najviše u Beogradu i Novom Sadu. U Gimnaziji postoje i legati Milovana Borkovića iz Turjaka i Pavla Gvoića iz Gradiške.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO