Hronika

BOGAT ULOV NA GRANICI Pokušali da prošvercuju 400.000 evra u jastucima

Srpski carinici su danas na ulaznoj strani prelaza Horgoš iz pravca Mađarske, u saradnji s policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja oko 400.000 evra sakrivenih u dva jastuka, saopštila je večeras Uprava carine.

BOGAT ULOV NA GRANICI Pokušali da prošvercuju 400.000 evra u jastucima
Foto: Darko Vojinović/Tanjug/AP

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao automobil “lend rover“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

Tada je 31-godišnja žena uzela iz automobila dva jastuka da bi navodno sjela na njih. Prije nego što je to učinila, carinik je zatražio da pogleda jastuke i u njima pronašao gomilu novca.

Iz njih je izvađeno 400.000 evra, a potom je kod 33-godišnjeg muškarca u torbici za dokumenta pronađeno još 15.000 evra, dok je žena u torbici imala 3.620 evra, što je ukupno 418.620 neprijavljenih evra, navodi se u saopštenju.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak otkrivene neprijavljene sume, zajedno s putnicima i automobilom, preuzelo Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP iz Subotice, dodaje se u saopštenju.