Politika

BOJKOT IZBORA BIO GREŠKA Trifunović: Dok god smo razjedinjeni stanje na opozicionoj sceni biće TUŽNO i JADNO

Stanje na opozicionoj sceni biće "tužno i jadno" dok god je opozicija razjedinjena, a agenda, poput bojkota izbora, šuplja, ocjenjuje predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

BOJKOT IZBORA BIO GREŠKA Trifunović: Dok god smo razjedinjeni stanje na opozicionoj sceni biće TUŽNO i JADNO
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

On je u izjavi za Tanjug rekao da će sujeta biti jedini razlog ako se političari opozicije ne odazovu pozivu predsjednika SDS Borisa Tadića na sastanak.

– Stanje će, smatra, biti takvo i sve dok nekome viču: “Ti si izdajnik, ti si ovo, ti si ono..” – rekao je Trifunović.

– Je l’ možemo da sjednemo da se dogovorimo? Ja sam siguran da Andrija Mandić i Dritan Abazović nemaju ništa zajedničko – rekao je Trifunović pozivajući se na uspjeh opozicije u Crnoj Gori.

Trifunović i dalje smatra bojkot greškom, a u prilog tome citirao je jednog konobara koji mu je rekao: “Vidjeste li, gospodine Trifunoviću kako braća Crnogorci ”izbojkotovaše” Ðukanovića? “To je komentar koji vam govori sve – rekao je Trifunović.

Nije, kaže, ranije dobio odgovor od lidera opozicije šta rade u bojkotu i šta rade poslije bojkota i tada im je rekao “da im je agendica šuplja i da neće da se blamira”.

Trifunović kaže da i dalje stoji iza odluke o izlasku na izbore, jer bi se u suprotnom, kaže, svaki dan gledao u ogledalo, udarao glavom i govorio: “Zašto nisi skupio …. da izađeš na izbore?”.

Greškom smatra to što je stavio potpis na Sporazum sa narodom koji PSG-u uopšte nije trebao, jer, kaže, oni “nisu bivša vlast i nisu morali da se peru”.

Kaže da sa predstavnicima Udružene opozicije ne govori, jer je, kako kaže, po njima on “izdajnik”, a oni “pravovjerni”, međutim, vjeruje da će se prije ili kasnije sresti i razgovarati.

-Mada, Dragan Ðilas nikad neće moći da porekne da je preda mnom i Tadićem rekao: ”Ja znam da je bojkot glupost” – rekao je Trifunović.

Pročitajte još

Prepričao je da je zvao Ðilasa i Tadića kada se, kaže, “kuvalo” u PSG o tome da li treba izaći na izbore, rekavši im da neće imati dovoljno jake argumente da svojim članovima kaže da treba da ostanu u bojkotu, ali ponavlja, odgovor nije dobio, a sve što je imao – rekao im je tada u oči.

Ipak, ističe, ne treba se držati toga ko je šta kome rekao:

– Ja sam siguran da u tri do šest mjeseci ako niko ne bude zvao, ja ću zvati njih – poručio je Trifunović.

Predsjednik PSG pozdravio je mogućnost udruživanja sa Novom strankom sa kojom su, inače, razgovarali i prije izlaska na izbore.