Zabava

BOJSI POSTAJE SRBIN Glumac Džon Čalis podnio zahtjev da postane državljanin Srbije

Britanski glumac Džon Čalis, koji je u legendarnoj seriji "Mućke" tumačio lik masona Bojsija, podnio je zahtjev da dobije državljanstvo Republike Srbije, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

BOJSI POSTAJE SRBIN Glumac Džon Čalis podnio zahtjev da postane državljanin Srbije
FOTO: BEINGBOYCIE/TWITTER/SCREENSHOT

Naime, nedavno je Čalis objavio na društvenim mrežama fotografiju svog crnog “mercedesa”, na čijim tablicama piše “Srbija”.

Po Vesićevim riječima, fotografija je nastala prošle nedjelje ispred Ambasade Srbije u Londonu, a prije toga je Džon Čalis zvanično podnio zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije.

– U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin. Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji, gdje je veoma poznat i popularan – napisao je Vesić.

Pročitajte još

Vesić je poželio da se posebno zahvali našem čovjeku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin, a Bojsijev zahtjev za državljansvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati.

– Lijep je osjećaj kada znate da uspješni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film “Bojsi u Beogradu”. Bojsi dobrodošao kući! Beograd pobjeđuje! – napisao je Vesić, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije