Sudbine

Britanski mediji fascinirani odnosom Srba prema pokojnom Bojsiju iz "Mućki"

Zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić otkrio je da će glavni grad Srbije dobiti ulicu sa imenom Džona Čalisa, koji je glumio Bojsija u popularnim "Mućkama", što je zaintrigiralo britanske medije.

Britanski mediji fascinirani odnosom Srba prema pokojnom Bojsiju iz "Mućki"
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

To je jedini način da se odužimo čovjeku koji je volio našu zemlju i volio naš grad – rekao je Vesić nekoliko sati nakon objavljivanja da je Čalis preminuo, piše Blic.

Odnos Bojsija i Srbije zaintrigirao je i BBC koji je napisao tekst na ovu temu i pokušao da otkrije zašto su Srbi toliko vezani za “Mućke”.

Kako oni navode, pomenuta serija je svojevrsni fenomen u Srbiji i drugim zemljama bivše Jugoslavije.

Britanski mediji su konstatovali da se “Mućke” često reprizira kod nas, te da je titlovana, a ne sinfronizovana i da naš narod zna napamet replike na engleskom.

– Ta serija je moje djetinjstvo. U sobi još uvijek imam poster Del Boja, Rodnija i Bojsija. Del Boj je sanjar, a u Srbiji ima mnogo sanjara – rekao je jedan Beograđanin, prenose britanski mediji.

– Žao mi je jer je bio nevjerovatan glumac i mislim da je bio sjajan čovjek – rekla je Dragana Pavlović, prenosi BBC.

– Naš mentalitet je sličan. Načini na koje uspijevamo da spojimo kraj s krajem i naše želje da postanemo milioneri – rekla je Jelena Kraljević.

Nikolas Lindhurst, koji u “Mućkama” tumači lik Rodnija, rekao je da se osećao “kao kraljica” tokom svog boravka u Crnoj Gori. Kako je naveo, ljudi su ustali ispred restorana i aplaudirali mu dok je prolazio.

Ipak, najveću vezu sa Srbijom od svih glumaca popularne serije imao je Džon Čalis.

On je tokom svoje posete Srbiji snimio dokumentarni film pod nazivom “Bojsi u Beogradu”, takođe je redovno na društvenim mrežama komentarisao na teme vezane za Srbiju.

Neposredno pred smrt dobio je počasno srpsko državljanstvo i podnio zahtjev za izdavanje pasoša.

Kako su Britanci zaključili sada će naziv ulice stalno podsjećati na radost koju je Bojsi doneo na Balkan.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije