Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bokser ne udara bez “plate”

Kolumne
Autor:

Foto RAS arhiva

Poslije dvije sedmice danonoćnog rada banjalučka policija je utvrdila da je za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića odgovoran bokser Marko Čolić.

Uhapšeni je, inače, član Kluba borilačkih vještina „Hektor“ iz Laktaša.

Kako je javnosti saopšteno, pitanje je dana kada će i drugi batinaš ugledati rešetke. Za pretpostaviti je da je i ovaj, za sada nepoznati saučesnik, isto poznavalac nekih plemenitih borilačkih vještina.

Znači, može policija kada hoće. Međutim, tek je pola puta pređeno, i to onog lakšeg.

Ono što je u ovakvim slučajevima vrlo bitno, to je utvrditi identitet naredbodavca, jer bokser džabe ne diže ruke, a ni metalne palice. Naprotiv, boksera koji je mučki i iz mraka, sa saučesnikom, pred zgradom pretukao novinara i oca dvoje djece angažovali su za tačno određeni novčani iznos.

Za očekivati je od boksera da će sada, kada je suočen sa pravdom, ćutati, ali postoji dosta načina, naravno onih legalnih, da bokser progovori, pa bi policija u daljoj istrazi morala otkriti i ko je naredio bokseru da pokuša ubiti novinara.

Za koga je bokser radio pitanje je svih pitanja i istražioci u što kraćem roku moraju dati odgovor na njega.

Staro pravilo kaže da najkomplikovaniji zadaci imaju veoma jednostavno rešenje, pa bi se tom logikom nadležni trebali voditi u ovom slučaju.

Zanimljivo je da je baš uhapšeni batinaš svojevremeno bio i glavni junak videospota „Snaga nije nasilje“ u kampanji Džender centra Vlade RS. Kakve li ironije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO