Gradovi

Bolesni roditelji i četvoro djece trebaju pomoć: Vapaj porodice Miodraga i Dragane Popović KIDA SRCE

Udruženje „Žena i porodica“ iz Gradiške pokrenulo je akciju za pomoć porodici Miodraga i Dragane Popović iz Srednje Jurkovice kod Gradiške koji su teško bolesni.

Bolesni roditelji i četvoro djece trebaju pomoć: Vapaj porodice Miodraga i Dragane Popović KIDA SRCE
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Njihovih četvoro djece živi u nemaštini, u lošim uslovima a potrebe za školovanje su velike, dvoje pohađa prvi razred srednje škole u Gradiški, jedno sedmi razred u Turjaku a najmlađe ima pet godina.

Darija Plotan, koordinator ove humanitarne akcije kaže za Srpskainfo da se na njihov apel za pomoć odazvalo više udruženja građana i pojedinaca.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ

Među njima su aktivi žena CKUD-a „Lepa Radić“ i gradske organizacije SNSD-a Gradiška, gradska uprava, KP „Vodovod“, preduzeće „Ugled“, Perica Bundalo, poslanik u NS RS, vodoinstalater Bogdan Gajić iz Gornje Jurkovice, sveštenici iz Turjaka i Čelinca…

– Sakupili smo hranu i garderobu, dogovorili priključak na vodovodnu mrežu, planiramo renovirati kupatilo, zamijeniti dio stolarije na kući… Od priloga naših sugrađana sakupili smo 1500 KM koje ćemo utrošiti za djecu. Ovoj porodici treba mnogo i svako ko odluči da pomogne, ima načina da to uradi – kazala je Darija Plotan za Srpskainfo.

Otvoren je i račun u NLB Razvojnoj banci za pomoć Popovićima. Broj je 562-010-00002174-79.

Prihvati notifikacije