Banjaluka

(FOTO) "Bolest sa 1.000 lica" Održan humanitarni koncert u Banjaluci povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze

U prepunoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora večeras je održan humanitarni koncert soprana Albine Smajlović Tomić i pijanistkinje Maje Gvozden Regodić, a povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze.

Banski dvor
FOTO: MILAN VOLAŠ/ RINGIER

Ovim muzičkim umjetnicama gošće na koncertu bile su Marija Šestić (vokal) i Ksenija Regodić (flauta).

Publika je bila u prilici da uživa svim čulima u moćnom glasu Albine Smajlović Tomić i arijama Pučinija, Dvoržaka, ali i u nadahnutom izvođenju Maje Gvozden Regodić kompozicija Debisija, Čajakovskog, Šopena.

Marija Šestić izvela je  prelijepe balade “Sve što znaš o meni” Arsena Dedića i “Nokturno” Zdrenka Runjića, a “Sunčanim regeom” Emila Hradeckog u izvođenju Ksenije Regodić na flauti počeo je ovaj koncet koji je još jednom dokazao da je neophodno da i umjetnost bude društveno angažovana.

Kako su poručile Albina Smajlović Tomić i Maja Gvozden Regodić, oboljeli od multiple skleroze su među nama ali to često ne primjećujemo jer je ovo, kako se često kaže, “bolest sa hiljadu lica”.

Pročitajte još

Koncert je organizovan uz želju da pošalje  poruku da oboljeli rade, stvaraju i savladavaju prepreke koliko god je to moguće, mada mnogi među njima i nemaju pristup adekvatnom liječenju. Zbog toga  su im ove umjetnice u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske i podršku Banskog dvora, ali i svi oni koji su ostavili ili uplatili dobrovoljnu donaciju  pokazali da nisu sami.

Sav prihod od donacija biće upućen za liječenje najugroženijih pacijenata, prenose Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu