Politika

“Bolje ulagati u sopstvenu vojsku nego hraniti tuđu” Ministar odbrane Srbije kaže da bi uvođenje vojnog roka BILO LJEKOVITO ZA DRUŠTVO

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocijenio je da bi uvođenje vojnog roka bilo ljekovito za cijelo društvo, dodajući da bi to bilo prilagođeno savremenom životu.

“Bolje ulagati u sopstvenu vojsku nego hraniti tuđu” Ministar odbrane Srbije kaže da bi uvođenje vojnog roka BILO LJEKOVITO ZA DRUŠTVO
FOTO: BLICTV/SCREENSHOT

Govoreći o inicijativi Generalštaba Vojske Srbije za vraćanje obaveznog vojnog roka, Vučević je naveo da su Generalštab i Ministarstvo odbrane spremili čvrstu argumentaciju za taj prijedlog.

Ako vojni rok bude vraćen, prijedlog je da on najduže traje do četiri mjeseca. U tom periodu mlade momke mogli bismo dobro da obučimo i poslije da u određenim intervalima održavamo na tom nivou obučenosti – izjavio je Vučević za televiziju “Pink”.

Pročitajte još

On je napomenuo da je dokument stigao u kabinet predsjednika, odakle će biti proslijeđen u njegov vojni kabinet, nakon čega se očekuje široka rasprava prije nego što inicijativa dođe do Skupštine Srbije, koja je posljednja instanca u odlučivanju.

Vučević je ocijenio da je uvijek bolje ulagati u sopstvenu vojsku nego hraniti tuđu.

-Nema mjesta panici, ovo nije povratak u devedesete. Nemačka priča o povratku vojnog roka 2027. godine, a Austrija, Švajcarka i Grčka imaju služenje vojnog roka. Generalštab Srbije i Ministarstvo neće odustati jer je Vojska Srbije najveći odvraćajući faktor – rekao je Vučević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu