Banjaluka

BOLJI PUT Završena gradnja saobraćajnice u Priječanima

U Priječanima je obilježen završetak sanacije klizišta i izgradnje dijela saobraćajnice u ovom naselju.

BOLJI PUT Završena gradnja saobraćajnice u Priječanima
FOTO: FOTO: GRAD BANJALUKA

Vrijednost investicije je oko 1,13 miliona maraka i riječ je o zajedničkom projektu Grada i preduzeća „Vode RS“.

Sanacija klizišta je bila od velikog značaja za stanovništvo ovog kraja, jer je riječ o vjerovatno najvećem klizištu u Banjaluci koje je bilo stalna opasnost. Mnogi infrastrukturni projekti u ovom naselju urađeni su u zadnje tri godine, a slijedi nam posao nastavka izgradnje saobraćajnice do centra Priječana – naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.

U okviru sanacije klizišta i izgradnje saobraćajnice, čiji je kraj danas ozvaničen, sanirano je klizište u dužini od 200 metara, te izgrađena saobraćajnica dužine 400 metara sa svom paratećom infrastrukturom što uključuje zamjenu postojećeg vovodova, izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje nove rasvjete. Širina kolovoza je 6,5 metara, a trotoara dva metra. Izvođač radova bilo je banjalučko preduzeće „Kozaraputevi“.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani, Darko Škobić, izrazio je zadovoljstvo zbog završetka još jednog značajnog projekta za ovo naselje, ali i za cijeli grad, te dodao da mještani uskoro očekuju potpuni završetak glavne saobraćajnice kroz Priječane.