Banjaluka

KO JE IZUZET OD ZABRANE Ovo je radno vrijeme u Banjaluci za prvomajske i vaskršnje praznike

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, neradni dani povodom republičkog praznika – Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj (srijeda i četvrtak), te 9. maj (četvrtak).

centar banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i osobe koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Banjaluka

U skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade – 1. i 9. maja:

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. maja, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada Banjaluka u periodu od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri u vremenu od 8.00 do 22.00 časa.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili u dane predstojećih praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluka.

Pročitajte još

Neradni dani za vaskršnje praznike

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

– 3. maj (pravoslavni Veliki petak),

– 5. maj (dan Vaskrsa) i

– 6. maj 2024.godine (Vaskršnji ponedjeljak).

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane, piše BL portal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu