Banjaluka

Bolji uslovi za rad Gradske organizacije slijepih, uz pomoć CIDEA dobili kombi i računare

Povodom 70. godišnjice postojanja Gradske organizacije slijepih Banjaluka, Gradska razvoja agencija (CIDEA) je sprovela projekat renoviranja i opremanja poslovnih prostorija Gradske organizacije slijepih Banjaluka, što je obuhvatilo nabavku potrebne informatičke opreme za obuku slijepih osoba, te nabavku kombi vozila za prevoz ovih osoba.

Bolji uslovi za rad Gradske organizacije slijepih, uz pomoć CIDEA dobili kombi i računare
FOTO: SHUTTERSTOCK

-Taj projekat je pravi primjer saradnje nevladinog sektora i CIDEA u kojem su efikasno iskorištena znanja koje osoblje agencije ima u oblasti pripreme i implementacije međunarodnih projekata i zahvaljujći kojem je finansiran i realizovan jedan međunarodni projekat od kojeg dugoročnu korist imaju slijepe osobe u jednoj lokalnoj zajednici kažu u Gradskoj organizaciji slijepih.

Iz CIDEA ističu da posebnu vrijednost u ovom projektu imaju stečeno praktično iskustvo i znanja koja su prenesena članovima Gradske organizacije slijepih Banjaluka, a u vezi sa pripremom i realizacijom projekata koji se finansiraju iz donatorskih fondova.

Povodom velikog jubileja – sedam decenija postojanja Gradske organizacije slijepih, nedavno je u Banjaluci promovisana i monografija u kojoj je navedeni projekat dobio zapaženo mjesto.

Projekat renoviranja i opremanja prostorija Gradske organizacije slijepih sprovela je Gradska razvojna agencija iz programa prekogranične saradnje IPA Hrvatska – BiH.