Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bolji uslovi za rad Gradske organizacije slijepih, uz pomoć CIDEA dobili kombi i računare

Banjaluka
Autor:

Foto: Shutterstock

Povodom 70. godišnjice postojanja Gradske organizacije slijepih Banjaluka, Gradska razvoja agencija (CIDEA) je sprovela projekat renoviranja i opremanja poslovnih prostorija Gradske organizacije slijepih Banjaluka, što je obuhvatilo nabavku potrebne informatičke opreme za obuku slijepih osoba, te nabavku kombi vozila za prevoz ovih osoba.

-Taj projekat je pravi primjer saradnje nevladinog sektora i CIDEA u kojem su efikasno iskorištena znanja koje osoblje agencije ima u oblasti pripreme i implementacije međunarodnih projekata i zahvaljujći kojem je finansiran i realizovan jedan međunarodni projekat od kojeg dugoročnu korist imaju slijepe osobe u jednoj lokalnoj zajednici – kažu u Gradskoj organizaciji slijepih.

Iz CIDEA ističu da posebnu vrijednost u ovom projektu imaju stečeno praktično iskustvo i znanja koja su prenesena članovima Gradske organizacije slijepih Banjaluka, a u vezi sa pripremom i realizacijom projekata koji se finansiraju iz donatorskih fondova.

Povodom velikog jubileja – sedam decenija postojanja Gradske organizacije slijepih, nedavno je u Banjaluci promovisana i monografija u kojoj je navedeni projekat dobio zapaženo mjesto.

Projekat renoviranja i opremanja prostorija Gradske organizacije slijepih sprovela je Gradska razvojna agencija iz programa prekogranične saradnje IPA Hrvatska – BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO