Politika

Borenović ima 32.404 glasa, rekordna procentna podrška u PS BiH: PDP će 9. novembra odlučivati o daljem djelovanju

Djelovanje političke partije, stavovi i odluke se kontinuirano donose na organima stranke, te će se djelovanje PDP u narednom periodu razmatrati na sjednici Predsjedništva stranke, čija sjednica je juče zakazana za srijedu, 9. novembar, saopštila portparolka PDP, Anja Petrović.

Branislav Borenović ostaje pri stavu da je BiH uvela sankcije Rusiji
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema njenim riječima, kao i pred svakom političkom organizacijom u postizbornom periodu, slijedi analiza rezultata i plan narednih koraka koji su usklađeni sa Statutom stranke, a koji zahtijevaju i strpljenje i mudrost, ali i odlučnost, imajući u vidu činjenicu da je strateško opredjeljenje PDP borba za prosperitetno i zdravo društvo. A samim tim borba protiv korupcije, kriminala, privatizacije institucija i drugih devijantnih pojava.

Pročitajte još

Petrovićeva kaže da, uvažavajući opšti interes, pravnu i svaku drugu borbu da se utvrde stvarni rezultati izbora, da se sačuva volja građana i na taj način vrati integritet izbornom procesu, PDP se nije u javnosti bavio pojedinačnim rezultatima, kako pojedinih odbora, tako ni ličnim.

– Međutim, zbog interesa javnosti, nakon jednog turbulentnog mjeseca, vrijeme je da saopštimo da će PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati osam poslanika, jednog poslanika manje nego u tekućem mandatu, i to zbog načina obračuna glasova, iako je za taj nivo postignut nešto bolji rezultat nego na Opštim izborima 2018. godine. Za nivo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je zadržan rezultat u odnosu na prethodne izbore – rekla je Petrovićeva.

Ona je istakla “ogromnu ličnu podršku koju uživaju predstavnici PDP”.

-I dalje osporavamo rezultate za predsjednika Republike Srpske, ali ako bismo uzeli u obzir čak i ove objavljene rezultate izbora, 273.245 osoba koje su glasale u Republici Srpskoj svoje povjerenje su dali Jeleni Trivić, uz činjenicu da se sa 70.000 glasova manipulisalo i ne zna se šta se desilo sa neiskorištenim glasačkim materijalom. Za Narodnu skupštinu Republike Srpske naš nosilac liste u Izbornoj jedinici 3, Draško Stanivuković, osvojio je 26.756 glasova. Što se tiče nivoa Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik PDP, Branislav Borenović, je osvojio 32.404, oko 8.000 glasova više nego na prethodnim Opštim izborima i ubjedljivo najveći unutarstranački procenat od svih izabranih u Parlament BiH. I pored ovakvih velikih pojedinačnih rezultata, podsjećamo da je Statutom PDP, na lični zahtjev predsjednika na prethodnom Saboru, broj mandata ograničen na moguća dva, tako da PDP ulazi u godinu redovnih unutarstranačkih izbora – rekla je Petrovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije